Hlavní obsah

Letadlo muselo předčasně přistát kvůli záhadnému zápachu. Letuškám bylo špatně

Nedávný let společnosti Alaska Airlines skončil předčasně. Při cestě z havajského Lihue do Seattlu začal palubou prostupovat zvláštní zápach a čtyřem letuškám se z něj udělalo špatně. Stroj po 90 minutách ve vzduchu bezpečně přistál v Honolulu, potvrdila společnost.

Foto: Profimedia.cz

K případu došlo u Alaska Airlines (ilustrační foto)

Článek

Nevšedním incidentem nebyl poznamenán nikdo jiný než čtyři členky posádky. Piloti i 119 cestujících na palubě bylo podle společnosti v pořádku a nevyžadovali lékařské ošetření. Informuje o tom server Independent.

„Přesunuli jsme naše klienty na další lety do Seattlu. Toto konkrétní letadlo pak putovalo kvůli další inspekci do Seattlu bez pasažérů,“ řekl mluvčí Alaska Airlines.

Server Beat of Hawaii uvedl, že letuškám, jimž se udělalo nevolno, bylo mezi 28 a 59 lety. Kvůli neznámému zápachu začaly pociťovat nevolnost a problémy s koordinací těla, což piloty přimělo, aby stroj otočili a zamířili zpět na Havaj.

Podobná situace v červnu

Server Independent připomíná, že nejde o první případ, kdy stroj Alaska Airlines musel předčasně přistát kvůli podivnému odéru. V červnu se podobná situace odehrála před odletem z Honolulu do Anchorage na Aljašce, kdy nevolnost postihla dvě letušky.

Společnost na svých stránkách uvádí, že cirkulace vzduchu na palubě probíhá přes specializované filtry, které se používají i v nemocnicích a které jsou schopné zneškodnit 99,9 procenta potenciálních škodlivin.

Nezbylo jí žádné místo. Dva muži utlačovali pasažérku v letadle doširoka roztaženýma nohama

Cestování
Související témata:

Výběr článků

Načítám