Hlavní obsah

Letadlo muselo nouzově přistát kvůli prasklé pneumatice. Pasažéři v panice plakali

Panika zavládla v letadle amerických Southwest Airlines, když stroj musel nouzově přistát. Na vině byla prasklá pneumatika, kvůli níž pilot zavelel k návratu zpět na letiště v Denveru. Incident se obešel bez zranění, cestující po úspěšném přistání posádce radostí zatleskali.

Foto: Profimedia.cz

K incidentu došlo u aerolinek Southwest.

Článek

Letadlo mělo 3. června namířeno z Colorada do Phoenixu v Arizoně. Při prvním pokusu se ovšem nedostalo daleko, protože mu už během vzletu praskla pneumatika. Cestující ihned zaregistrovali hlasitou ránu, uvádí s odkazem na jednu z pasažérek server Independent. Piloti proto rozhodli, že se ihned vrátí.

„Když nám členové posádky řekli, že budeme nouzově přistávat, začali jsme trochu panikařit. Lidé plakali a křičeli, snažili se utěšit navzájem,“ uvedla Julianna Donadiová, která letěla do Arizony navštívit matku.

„Začali nás připravovat na náraz, takže jsme museli zaujmout pozici, kdy jsme si dali hlavu mezi kolena,“ doplnila s tím, že ve hře byla následně i evakuace prostřednictvím skluzavky.

Doletěli dalším spojem

K tvrdému přistání nakonec podle zveřejněných informací nedošlo. Po dosednutí zpět na letiště začali pasažéři tleskat a výskat radostí, uvádí Independent.

Bezproblémové přistání později potvrdila i společnost Southwest. „Letadlo se vrátilo do Denveru. Po přistání letadlo opustilo ranvej. Jiný stroj poté uskutečnil plánovaný let do Phoenixu,“ uvedly aerolinie.

Cestující ztratila na letišti zavazadlo. Vysledovala ho k jednomu zaměstnanci domů

Cestování

Výběr článků

Načítám