Hlavní obsah

Kde se letos v zimě ohřát? Čechy díky přímým letům vábí Mexiko, Madagaskar i Zanzibar

Letošní teplotně vydařené léto se nekompromisně chýlí ke konci. Milovníci slunečního svitu však nemusejí věšet hlavu, protože mohou za horkem a mořem vyrazit i během zimy. Přímých letů z Česka do exotických destinací výrazně přibývá, cestovní kanceláře lákají třeba na Madagaskar, Mauricius, Kubu nebo mexické západní pobřeží. Kam všude lze vyrazit z Prahy, Brna či Ostravy?

Foto: Profimedia.cz

Chcete si zkrátit zimu? Přímým letem se z Prahy dostanete i na exotickou Kubu.

Článek

Turisté, kteří se snad více než na Vánoce těší, jak si zkrátí sychravou českou zimu v exotice, budou mít letos řadu nových možností dostupných přímým letem, ubezpečila Novinky mluvčí cestovní agentury Invia Jiřina Ekrt Jirušková. Cesta bez přestupů je nejen výrazně rychlejší a pohodlnější, ale stírá i problémy s potenciální jazykovou bariérou a snižuje navíc riziko zatoulání kufru či zpoždění a problémů s navazujícími spoji.

„Pro nadcházející zimu si cestovní kanceláře připravily přímé lety nově na Mauricius a do Thajska z regionálních letišť v Brně a Ostravě. Přímými lety se klienti dostanou mimo jiné také do Dominikánské republiky, Ománu, Spojených arabských emirátů, Keni nebo na Zanzibar. Mezi první destinace, kam na podzim Češi budou moci vyrazit za exotikou, patří i největší africký ostrov Madagaskar, kam přímé lety z Česka odstartují už první říjnový týden,“ uvedla Ekrt Jirušková.

Pobřeží Pacifiku i ostrov vonící vanilkou

S cestovními kancelářemi Fischer a EXIM tours se letos turisté pohodlně podívají jak do již loni úspěšně zavedených exotických destinací, tak i do nového letoviska u Tichého oceánu.

Limetkoví mravenci, lascivní květy i nemoc jménem Havana

Cestování

„Úplnou novinkou letošní sezony je mexické letovisko Puerto Vallarta na březích Pacifiku. Je to destinace, která nabízí to pravé Mexiko s vynikající gastronomií, památkami i autentickou atmosférou. Budeme létat i do Vietnamu, Dominikánské republiky a na Kubu, to všechno přímým letem z Prahy. Nově nabídneme také Keňu nebo Bahrajn, stálicemi exotického segmentu jsou pak Spojené arabské emiráty nebo Omán,“ uvedl vedoucí komunikace obou cestovních kanceláří Jan Bezděk.

Foto: Michael Švarc, Novinky

Zlatý písek a tyrkysové moře. Takhle vypadá dovolenková idylka na vietnamském ostrově Phu Quoc.

Loni se podle něj největšímu zájmu turistů těšila hlavně roztančená Kuba, kde to pro láhev kvalitního rumu nikdy není daleko. Dominikánská republika je pak oblíbenou stálicí klientů a do ústředí zájmu turistů se prý dostává už i právě nově nabízené mexické městečko Puerto Vallarta, jež jen těžko hledá konkurenci, co se týče skvělého jídla a pláží, které hordy evropských turistů ještě nestihly objevit.

Bezděk dodal, že letošek je významný nejen z hlediska množství nabízených lokalit, ale i kvality dopravy. Vzhledem ke zvyšujícímu se požadovaném standardu nabídnou Fischer a EXIM tours svým klientům plnohodnotnou byznys třídu, a to jak s aerolinkami World2fly, tak i u svého hlavního leteckého partnera Smartwings

Foto: Jakub Kynčl, Novinky

Ostrov Nosy Iranja na Madagaskaru je opravdovým ztělesněním exotiky.

Mezi hlavní taháky cestovní kanceláře Čedok patří podle mluvčí Kateřiny Pavlíkové nejen Madagaskar či Keňa, ale také Zanzibar či Thajsko. Vše dostupné přímým letem z Prahy. „Odlety do exotiky ale rozšiřujeme i na regionální letiště. Premiéra čeká Ostravu, kdy se vůbec poprvé v historii z mošnovského letiště rozletí Boeing 787-9 Dreamliner, lety do exotiky pokračují i v Brně. Pro obě tato letiště jsme letos připravili odlety na thajský Phuket či zelený Mauricius,“ sdělila Pavlíková Novinkám.

Doplnila, že Madagaskar, dostupný letem z Prahy, se stal natolik oblíbeným, že první zájezd odletí už druhého října. Češi na ostrově, jenž proslul lemury či voňavou vanilkou, míří do oblasti Nosy Be, která láká na množství kýčovitě hezkých pláží. „Naši nabídku doplňují i další destinace na pravidelných linkách, třeba do Spojených arabských emirátů či Kataru,“ uvedla mluvčí.

Luxus v Mercuryho rodišti

Za konkurenční nabídkou nezůstává pozadu ani cestovní kancelář Blue Style, jež vyjma Egyptu, Ománu, Spojených arabských emirátů či Kapverd láká i na další exotické destinace.

„Letos jsme na zimu k našim oblíbeným destinacím přidali luxusní letoviska na africkém ostrově Zanzibar, kam se naši zákazníci dostanou přímými lety, a už nyní vidíme, že je o ně velký zájem,“ uvedla pro Novinky mluvčí Lucie Hasman. „Turisty zde čekají pláže s jemným a bělostným pískem a hotely zasazené v palmových zahradách,“ vyjmenovává mluvčí některé přednosti ostrova náležícího k Tanzanii, který je znám coby rodiště Freddieho Mercuryho.

Foto: Taťána Kynčlová, Novinky

Thajsko skýtá mnohá lákadla.

Podle Hasman je zimní exotika doménou dvojic a jednotlivců, ale třeba v období Vánoc či jarních prázdnin se zvyšuje i podíl rodin s dětmi. „Češi milují moře a postupně se naučili, že k němu mohou letět nejen v létě, ale že se mohou ohřát a načerpat energii i během sychravých podzimních či zimních dnů,“ doplnila mluvčí s tím, že cestovní kancelář letos očekává rekordní prodeje.

Trochu jiná exotika

Cestovní kancelář Čedok vyjma destinací, které oplývají teplem a slunečním svitem, láká i na poněkud jinou exotiku. Jsou jí letecké zájezdy na hory do trochu netypických lyžařských destinací.

„Od 11. ledna mohou milovníci zimních sportů opět vyrazit do tureckého Kayseri a užít si sjezdovky i památky v oblasti Kappadokie. Abychom naučili Čechy za lyžováním cestovat letadlem, přidáváme nově také pobyty v Gruzii s přímým spojením do Tbilisi nebo v Bulharsku, kde najdete populární oblast Bansko,“ informovala Pavlíková.

Zlevnění díky přímým letům

Na přívalu exotických destinací na přímých letech zmíněných v tomto článku vidí velkou výhodu mluvčí cestovní agentury Invia. Podle ní se zájezdy do destinací, do nichž cestovní kanceláře vysílají nasmlouvané charterové lety, častokrát stávají levnějšími a může si je dovolit stále více klientů.

„Benefitem charterových letů je také stabilní cena zájezdů v čase, kdy se s blížícím termínem nezdražuje, ale naopak se zvyšuje šance, že bude dovolená v případě volné kapacity ještě levnější,“ doplnila Ekrt Jirušková.

Nosy Be zůstává nejexotičtějším místem, kam se létá přímo z Prahy

Cestování

Pláže, perly, pepř. Na největším vietnamském ostrově je od všeho něco

Cestování

Výběr článků

Načítám