Hlavní obsah

Kapitán letadla se natruc zamknul v kokpitu. Naštvala ho močící kopilotka

Společnost Sri Lankan Airlines suspendovala jednoho ze svých pilotů poté, co se zamknul v kokpitu a znemožnil tak vstup první důstojnici, která si odskočila na toaletu. Právě čůrací pauza kolegyně pilota rozezlila, protože se údajně neuskutečnila v sounáležitosti s protokolem. Situace se vyhrotila natolik, že musel zasáhnout jeden ze služebně starších členů posádky.

Foto: Profimedia.cz

K bizarnímu incidentu došlo u Sri Lankan Airlines (ilustrační foto).

Článek

K bizarní roztržce mezi piloty Sri Lankan Airlines došlo na desetihodinovém letu ze Sydney do Kolomba, informuje server Independent. Kapitán se naštval, že si jeho první důstojnice odskočila na toaletu a nezařídila si v kokpitu náhradníka. Podle pilota šlo o porušení standardních postupů, a tak se v kabině nakonec zamknul, čímž ale bezpečnostní protokoly sám porušil.

Kapitán odmítal svou kolegyni do kokpitu vpustit, do celé záležitosti se tak musel vložit člen palubní posádky. Ten se přes interkom spojil s pilotem a přesvědčil ho, aby odemkl dveře a vpustil kopilotku zpátky.

Server Independent poznamenává, že množství aerolinek uplatňuje pravidlo, podle nějž musejí být v kokpitu vždy dva kvalifikovaní členové posádky, a to kdykoliv během letu. Pravidlo vstoupilo v platnost kvůli tomu, že přítomnost jediného pilota v kokpitu vedla k obavám o bezpečnost cesty.

Po pasažérovi první třídy American Airlines lezla štěnice. Chtěla ho kousnout do prstu

Cestování

Pravidla se zpřísnila

V roce 2015 se takto pilot společnosti Germanwings sám zamknul v kokpitu a vědomě havaroval letadlo se 144 pasažéry a šesti členy posádky na palubě nárazem do horského masivu. Tento incident byl pro mnoho společností budíčkem ke zpřísnění pravidel.

Pilot Sri Lankan Airlines byl podle informací za svou tvrdohlavost suspendován. Není známo, na jak dlouho a zda ho případně čeká i další postih.

Majitelka sedmi kontinentů požadovala otočení letadla, protože si zapomněla mobilní telefon

Cestování
Související témata:

Výběr článků

Načítám