Článek
Do prvního kocovinového baru na světě mohou návštěvníci zavítat mezi desátou hodinou dopoledne a zdržet se až do šesti večer — protože někteří mají průběh střízlivění poněkud delší a náročnější. K vyčištění plic a lepšímu proudění krve přispěje několik minut inhalace čistého kyslíku.
Ani tím zdaleka nabídka baru nekončí. Samozřejmě na osvědčenou radu „dej si vyprošťovák“ se tu nehraje. Alkoholem podnik nedisponuje. Místo toho si společensky unavení návštěvníci mohou dopřát anti-kocovinové menu nebo zdravé džusy a smoothie.
„Většina lidí sdílí přesvědčení, že den po dlouhé noci strávené venku, je méně úspěšný. Aby je kocovina přešla, potřebují dobrou matraci, dobré jídlo, zábavu a mnoho vitamínů,“ řekl jeden z tvůrců podniku Joep Verbunt.
Aby se návštěvníci na místě cítili příjemně a mohli čerpat ztracenou energii, proměnil se bar v zelenou oázu. Na každém rohu jsou rostliny, i prostředí je podle zakladatelů klíčovým faktorem v rychlejším překonání kocoviny.
Při odchodu jsou návštěvníci opět otestování na přítomnost alkoholu v krvi, aby věděli, zda už jsou zralí na odchod nebo by měli ještě chvíli zůstat v posteli.