Hlavní obsah

Jak to vypadá, když se splaší velbloud. Turistka neměla moc šancí

Každý, kdo už někdy jel na velbloudovi, nejspíš zažil ten klátivý okamžik nejistoty, kdy to chvíli vypadá ošidně. Minimálně, když se sudokopytník se svým lidským nákladem zvedá a na konci vyjížďky si zase kleká. Jaké to je spadnout z velblouda, nedobrovolně zjistila turistka v Číně, když se její hrbatý „oř“ v rámci projížďky pouští splašil.

Velbloud shodil turistku v ČíněVideo: Newsflare, AP

Článek

O události, k níž došlo 20. srpna v severozápadní Číně, informovala agentura AP, která zveřejnila i video. Nepříjemný incident se odehrál v provincii Kan-su, konkrétně ve městě Tun-chuang, jež bývalo jedním z hlavních center hedvábné stezky, vedoucí z východní Asie až do Středomoří.

Vyděšený velbloud

Skupina turistů v karavaně velbloudů si užívala pouštní scenerii, když se jeden z velbloudů polekal a splašil. Video ukazuje, že když začal velbloud poskakovat a vyhazovat, turistka hned neztratila hlavu a pokoušela se udržet, po chvíli jízdy v náklonu ale spadla po jeho pravé straně. Že se jednalo o tvrdý dopad, indikuje skutečnost, že jezdkyně se sice hýbala, ale nevstala.

Žena se vkleče držela za pozadí a ani v závěru videa se nezvedla. Na místo měli dorazit zdravotníci, kteří preventivně posoudili její stav. Zjištěná zranění nebyla vážného charakteru, jednalo se zejména o pohmožděniny měkkých tkání.

Projížďka na velbloudech je jednou z oblíbených turistických kratochvílí hlavně v arabských a afrických zemích, alternativou je poněkud rychlejší a voňavější adrenalinová jízda na čtyřkolkách nebo v džípech.

První semafor pro velbloudy mají v zemi, která by vás asi nenapadla

Cestování
Související témata:

Výběr článků

Načítám