Hlavní obsah

Italové nabízejí tři čtvrtě milionu korun za stěhování do Toskánska

Kapesné na život ve vysněné lokalitě. Tak zkoušejí menší obce na jihu Evropy nalákat nové rezidenty a zastavit vylidňování. Nejnovější nabídka přichází z šarmantního Toskánska. Úspěšní uchazeči, kteří splní podmínky, dostanou část financí na nákup a rekonstrukci nemovitosti v tamních horských vesnicích a městečkách.

Foto: Profimedia.cz

Santa Fiora je vskutku půvabná. Chtěli byste se tam přestěhovat?

Článek

„Proč byste měli utrácet za dovolenou v Toskánsku, když můžete za život v něm dostat zaplaceno?“ ptá se server Daily Mail. Štědrá nabídka Toskánců samozřejmě skýtá několik podmínek.

Přihlásit se mohou plnoletí žadatelé, ať už Italové, členové zemí Evropské unie, ale i ostatní, kteří mají povolení k pobytu na nejméně deset let. Musí být též registrováni jako rezidenti v některém italském městě, které však není horskou komunitou.

Finanční příspěvek ve výši 10 tisíc až 30 tisíc eur (asi 252 663 korun až 754 907 korun), který obdrží, nesmí přesáhnout polovinu nákladů na nákup a opravu zvolené nemovitosti a musí ji po zvelebení dále učinit svým trvalým bydlištěm.

Přestěhujte se na Sardinii a dostanete peníze, láká Itálie nové obyvatele

Cestování

Výběr z více než 70 obcí

Toskánsko na projekt vyčlenilo celkem 2,8 milionu eur (bezmála 70,5 milionu korun). Možnosti, kam přesídlit, jsou poměrně široké; podle zadání se nabídka vztahuje na horské obce v Toskánsku, které mají do 5000 stálých obyvatel. A těch by mělo být na výběr více než 70.

Mimo jiné se jedná o lázeňskou obec San Casciano dei Bagni, vzdálenou 110 kilometrů od půvabné Florencie a 70 od Sieny, a dále pak o obec Santa Fiora, která leží rovněž 110 kilometrů od Florencie a 40 od Grosseta. Milovníky umění by zase mohlo nalákat Caprese Michelangelo poblíž toku Tibery, jež je rodištěm slavného italského malíře a sochaře Michelangela Buonarrotiho.

Kdo splňuje podmínky a chtěl by zkusit své štěstí a začít nový život někde jinde, jako ve filmu Pod toskánským sluncem z roku 2003, může se do 27. července a 13:00 hodin přihlásit na internetových stránkách Regionu Toskánsko.

Sever Itálie láká na spánkovou turistiku

Cestování

Nejlepší město pro jedlíky je Neapol. Celkem uspělo šest evropských měst

Cestování

Výběr článků

Načítám