Hlavní obsah

Influencerka se chlubila záběry z unikátní pláže. Za porušení zákazu vstupu draze zaplatila

Pokutu ve výši 1500 eur (zhruba 37 tisíc korun) vyfasovala influencerka, která se natočila a vyfotila na unikátní italské pláži. Spiaggia Rosa na Sardinii proslula svým narůžovělým pískem, je však součástí chráněné lokality, a tak je na ni přísný zákaz vstupu. Toho návštěvnice brazilského původu nedbala a pořízeným materiálem se chlubila na Instagramu.

Foto: Profimedia.cz

Spiaggia Rosa je součástí chráněného území. Turisté na ni proto mají zákaz vstupu.

Článek

Pláž se nachází na ostrůvku Budelli u sardinského pobřeží a jediná možnost, jak si ji legálně prohlédnout, je při plavbě. Místo má křehký ekosystém, a tak na něj úřady zcela zakázaly vstup pod pohrůžkou pokut, jejichž výše se pohybuje mezi 500 a 3500 eury (zhruba 12 300 až 86 500 korun), informuje server Independent.

Influencerka brazilského původu a údajně žijící v Dubaji však výslovných zákazů nedbala a natočila se, jak se po pláži prochází. Navzdory tomu, že o pravidlech informují i cedule rozmístěné na pobřeží. Pořízené záběry a fotky sdílela turistka na Instagramu, kde vystupuje jako Rogeriaguiadubai. K příspěvkům dokonce připojila přesnou polohu, aby nemohlo být pochyb o tom, kde se nachází.

Počínání influencerky rozezlilo místní, kteří následně informovali úřady. Ty neměly problém turistku vypátrat a napařit jí pokutu, aby si porušování zákazu vstupu příště dvakrát rozmyslela.

„Pláž je opět v ohrožení kvůli lidem, kteří přijedou na lodi, procházejí se tam a pak publikují fotky,“ postěžoval si už loni Fabrizio Fonnesu, ředitel národního parku souostroví Maddalena, jehož součástí je i Budelli s pláží Spiaggia Rosa. I z toho důvodu se úřady rozhodly zvednout výši pokut. Tu nejvyšší mohou vyfasovat ti, kteří by písek z pláže odváželi rovnou v lahvích.

Sardinie chce lákat zájemce na nahaté plážové svatby

Cestování

Výběr článků

Načítám