Hlavní obsah

Influencerka dává v hotelech spát dítě do sprchy. Prý jde o nejlepší cestovatelskou vychytávku

S neustávajícím rozmachem sociálních sítí se rodí stále větší množství tvůrců obsahu, kteří se se sledujícími dělí o všemožné triky a zaručeně fungující fígle. Některé rady ale vzbuzují spíš pozvednutí obočí. Značné kontroverze vzbudilo video matky, která na cestách umisťuje dětskou postýlku i s potomkem do koupelny, ideálně sprchy či šatníku a přinejhorším nepohrdne ani větší vestavěnou skříní.

Foto: Profimedia.cz

Influncerka na cestách nechává spát své dítě v koupelně, ideálně ve sprchovém koutu (ilustrační fotografie).

Článek

O pro mnohé znepokojivé vychytávce z videa, které se šíří sociálními sítěmi, informoval server Independent. TikTokerka Chloe Molinaová v něm vizuálně představuje svůj trik, který tkví v tom, že když s rodinou cestuje a zůstává v hotelových pokojích či pronajatých nemovitostech, její dítě spí v postýlce ve sprše.

Kontroverzní praktika je uskutečnitelná pouze ve zděné sprše, většina vestavěných modelů je totiž na postýlku moc malá. Pokud ale není vhodná sprcha, pětadvacetiletá žena si poradí jinak. Umístí prostě dítě v postýlce jinam do koupelny nebo využije prostor šatníku, přinejhorším se nebrání ani vestavěné skříni.

@chloeemolinaa

Replying to @Holynatt | Weight Loss + OOTDs for my visual people! this is how we set up the crib in the shower!🩷🩷🩷

♬ original sound - chloeemolinaa

Pokojíček v koupelně

„Když cestujeme, naše dítě spí ve sprše,“ říká Molinaová v úvodu videa, jež bylo zveřejněno na konci srpna. Dítě tak podle ní má svůj vlastní pokoj, aniž by rodina musela platit za další pokoj.

Cestující se chtěl vyhnout poplatku za zavazadlo. Populární trik se mu škaredě vymstil

Cestování

„Ano, naše dítě spí ve sprše, ale spí v dětské postýlce ve sprše. A důvod, proč to děláme, je, že když s námi naše dítě spí v pokoji, cítí nás, vidí nás a prostě ví, že jsme tam, a bude se celou noc budit,“ vysvětlila Molinaová.

Volného prostoru v koupelně podle ní obvykle není dost, aby se tam vešla postýlka, ale do většiny sprchových koutů pasuje. „Upřímně je mnohem lepší dát dítě do sprchy, protože můžete zatáhnout záclonku a čůrat, aniž by vás při tom vidělo,“ dodala influencerka. Pokud je koupelna pro postýlku příliš malá, navrhuje využít šatník nebo vestavěnou skříň, kam lze postýlka částečně zasunout.

Někteří sledující vyjádřili znepokojení nad bezpečností a hygienou při takovém počínání, jiní se obávali následků, kdyby praskly trubky s vodou nebo nastal problém s baterií sprchy. Jeden komentující označil hotelovou koupelnu, kde jsou využívány silné čisticí prostředky, za poslední místo, kam by dal dítě spát, aby celou noc dýchalo vzduch plný chemie či případné plísně.

Značné části komentujících ale nápad připadal skvělý a vyjádřili lítost, že je něco takového nenapadlo dřív. Někteří dokonce připustili, že to tak s dětmi sami praktikují.

Anketa

Umístili byste postýlku se spícím dítětem do sprchy?
Rozhodně ne, je to příliš nebezpečné.
88,6 %
Možná, záleželo by na okolnostech.
4,9 %
Do sprchy ne, ale do koupelny ano.
2,7 %
Klidně i do vestavěné skříně, konečně šance se na cestách vyspat.
3,8 %
Celkem hlasovalo 3688 čtenářů.

Matka zazipovala dítě k sedačce letadla

Cestování

Prostřední sedačka v economy, nebo vlastní místo v business class? Naivní žena spolupasažéra zaskočila

Cestování

Výběr článků

Načítám