Hlavní obsah

Dva a dost. Šéf Ryanairu chce omezit alkoholické drinky na letišti

Výkonný ředitel společnosti Ryanair Michael O’Leary prohlásil, že cestující v letadlech by měli mít na letištích povoleny pouze dva alkoholické nápoje. Uvedl, že zavedení limitů na alkohol by pomohlo řešit nárůst počtu výtržností během letů. Podle něj dochází každý týden k bouřlivým výstupům právě z důvodu alkoholu, který cestující míchají i s jinými látkami.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

„Nechceme lidem odpírat alkohol, ale nedovolujeme jim řídit pod vlivem alkoholu, přesto je stále posíláme do letadel, do výšky 33 tisíc stop (10 tisíc metrů),“ řekl deníku Daily Telegraph.

Podle něj se členové posádky a ostatní cestující stávají každý týden terčem útoků. K problému přispívají i přibývající zpoždění letů, což má za následek i delší čas, který cestující stráví nad alkoholickými nápoji.

Problematická identifikace

O’Leary uvedl, že pro letecké společnosti je obtížné identifikovat opilé osoby u odletové brány, zejména když nastupují ve skupině. Zaměstnanci společnosti Ryanair prohledávají zavazadla kvůli alkoholu před nástupem cestujících do letadel na Ibizu. Tuto proslulou destinaci vyhledávají turisté především z důvodu velkolepých večírků.

Mezi další problematické destinace patří podle BBC také některé řecké ostrovy.

Rušivé chování způsobené alkoholem nebo jinými příčinami může vést podle mluvčího AirportsUK k nejrůznějším sankcím. Tyto tresty zahrnují pokuty, odmítnutí vstupu na palubu nebo až dvouleté vězení.

Zákaz alkoholu v letadlech? Důvodů stále přibývá

Cestování
Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám