Hlavní obsah

Cyklohráček o prázdninách zaveze pasažéry do nových destinací

Turistický vlak Cyklohráček vyráží od 9. července z Prahy na svoje letní turné. Třetím rokem vezme cestující během července a srpna každé úterý a čtvrtek do míst, kam tato pestrobarevná souprava plná hraček, her a zábavy běžně nejezdí.

Foto: Ropid

Cyklohráček děti povozí zábavnou formou.

Článek

Cyklohráček už jedenáctým rokem vyráží se čtyřmi speciálně upravenými vozy s hracími koutky pro děti různých věkových kategorií. Vyjma strojvedoucího s vlakvedoucími, kteří se starají o bezpečnou cestu, nechybí ve speciálním vlaku ani hrajvedoucí, který má na starosti zábavu všech pasažérů.

„Zopakujeme si nejoblíbenější turistické cíle z minulého roku, ale navštívíme i nové destinace nejen ve Středočeském kraji. Nově se Cyklohráček podívá třeba do Žatce, Libochovic, Lužce nad Vltavou nebo Jesenice u Rakovníka,“ uvedl Filip Drápal, mluvčí organizace Ropid, která organizuje hromadnou dopravu v Praze a okolí.

Vlak bude vyjíždět z pražského hlavního nádraží kolem 9. hodiny ranní, zpět do metropole se vrátí během odpoledních hodin. V soupravě neplatí žádné speciální jízdné, lze jet za běžný tarif Pražské integrované dopravy, tarif Českých drah nebo v rámci Systému jednotného tarifu One Ticket. Rezervace míst k sezení se do Cyklohráčku neprovádějí.

Z Cyklohráčku bude Čertohráček

Tipy na výlety
Související témata:

Výběr článků

Načítám