Hlavní obsah

Co všechno se nesmí v nudistickém resortu

Nudismus se díky pocitu svobody a oproštění se od všudypřítomných společenských regulací těší čím dál větší oblibě a ubytovací zařízení napříč světem jdou staronovému trendu naproti. Provozovatelka resortu na Kanárských ostrovech v rámci osvěty sdílela, jak to chodí v nahatém prázdninovém ubytování. A zákazů paradoxně vůbec není málo.

Foto: Profimedia.cz

Nudistická ubytování jsou pro mnohé velmi osvobozující, přesto mají jasná pravidla. Ilustrační fotografie

Článek

O zkušenosti Karie Janeové, 57leté majitelky nudistického resortu BHH Naturist Resort z anglického Derbyshire, informoval server DailyMailu v sobotu. Britka se rozhodla ubytování otevřít po první vlastní nudistické zkušenosti před 20 lety, která ji nadchla.

Do jejího ubytovacího zařízení na Fuerteventuře přijíždějí jak jednotlivci, tak páry či rodiny s dětmi. „Nudismus není trapný ani porno, byla by chyba myslet si, že je to o sexuální přitažlivosti,“ uvedla Karie Janeová. Trávit čas ve společnosti podobně smýšlejících lidí považuje za skvělé. I nudismus má ale svá pravidla.

„Etiketa v každé situaci, nejen mezi nudisty, je o respektu a ohleduplnosti ve smyslu našeho chování k ostatním,“ vysvětlila dále Britka.

Sardinie chce lákat zájemce na nahaté plážové svatby

Cestování

Jasná pravidla

Kupříkladu s nahým pozadím bystě měli vždy sedět na ručníku jak ze slušnosti, tak kvůli hygieně. Jedná se o jedno z pravidel, které majitelka striktně vyžaduje. Povinná je i sprcha před vstupem do bazénu nebo vířivky a považuje se za samozřejmé sedět s nohami u sebe.

Zírat na nahá těla ostatních je zapovězeno jako vrcholně neslušné. Při konverzaci je proto doporučováno udržovat oční kontakt a nesjíždět pohledem níže.

Přesto se může stát, a to obzvláště nováčkům v nahém životním stylu, že letmý pohled na něčí tělo vyvolá nechtěnou erekci. V takovém případě je doporučeno přehodit přes ohanbí ručník, popřípadě zůstat ve vodě, dokud se situace nenormalizuje.

„Pokud uvidíte někoho se zjevnou erekcí, jak úmyslně přitahuje pozornost, uvědomte plavčíka nebo policii. Ve většině případů budou dané osoby vykázány a bude jim zakázán návrat,“ popsala Karie Janeová.

Žádné focení a už vůbec ne sex

V naprosté většině nudistických prostorů je zakázáno pořizovat jakékoli fotografie či videozáznamy. Často jsou preventivně zakázány i mobilní telefony. Pokud si telefon smíte ponechat a chcete fotit, měli byste se zeptat všech v okolí, zda s tím souhlasí.

Veškeré sexuální aktivity na veřejnosti jsou striktně zakázány. Stejně je nahlíženo i na nošení šperků se sexuálním podtextem. Obejmout svého partnera nebo mu dát pusu je samozřejmě v pořádku. K čemukoli vášnivějšímu jsou ale určeny výhradně pokoje.

Podle Britky je nudismus nejen celkově osvobozující, ale i zdravý z hlediska nahlížení na své vlastní tělo. „Když jste za den viděli desítky nahých lidí, věřte mi, že začnete mnohem míň řešit, jestli jsou vaše prsa, stydké pysky, pubické ochlupení, celulitida, pihy nebo cokoli, co visí, normální. Vidíte totiž zcela jasně, že ano,“ dodala na závěr zapálená nudistka.

Absence oblečení vyjde naháče na nudistických plavbách draho

Cestování

Nejlepší nudistické pláže světa

Cestování

Výběr článků

Načítám