Hlavní obsah

Co hosté zapomněli v hotelových pokojích? Živé kuře i hodinky za 142 milionů

Těžko najdete někoho, kdo by se netěšil na dovolenou. Balení je ale pro většinu lidí její nejméně oblíbenou součástí, a obzvláště to závěrečné před návratem domů. Hotely hosté často opouštějí ve spěchu a není výjimkou, že v pokoji něco nechají. Nejnovější průzkum se zaměřil na věci zapomenuté v hotelech a jsou mezi nimi i obzvláště zajímavé položky. Vyjma předmětů každodenní potřeby nechybí ani živá zvířata nebo šperky a kabelky za miliony.

Foto: Novinky, Profimedia.cz

Hoteloví hosté v pokoji zapomenou leccos, luxusními hodinkami počínaje a kuřetem zdaleka ne konče (ilustrační koláž).

Článek

Výčet předmětů i živých tvorů zapomenutých v hotelových pokojích napříč světem zveřejnil Independent a vzešel z průzkumu serveru Hotels.com, do něhož se zapojilo více než 400 hotelů z celého světa.

Mezi vůbec nejčastější položky, které zůstanou v hotelových pokojích po odchodu hostů, patří oblečení, nabíječky na elektroniku všeho druhu, make-up a toaletní potřeby.

Mazlíčci i luxusní zboží

Poměrně běžné jsou i poněkud osobnější potřeby jako zubní protézy, našly se ale i opravdové zajímavosti jako odlitky nohou nebo živí mazlíčci zastoupení ještěrkou a pípajícím kuřetem. Zpráva obsahuje i dovětek, že nalezená zvířátka se šťastně setkala se svými majiteli.

V nově otevřeném hotelu zjistíte, proč máte nekvalitní spánek

Cestování

Zapomenuty však nezůstávají jen poměrně nízkonákladové položky, ale často i věci v ceně auta či opulentní rezidence. Mezi luxusní představitele ztrát a nálezů patřily hodinky značky Rolex, ikonická taška Hermés Birkin, přezdívaná „Birkinka“, jejíž cena začíná na bezmála 200 tisících korunách, či další hodinky blíže neurčené značky v ceně více než 142,6 milionu korun.

Našly se ale i nevšední předměty nižších hodnot jako rýžovar, mixér, pneumatika osobního automobilu nebo stavební trubky.

Kvalita hotelu se pak pozná i podle toho, jak moc jsou tamější zaměstnanci oddaní své práci a kolik úsilí vyvinou k navrácení zapomenutých věcí jejich majitelům. Někteří z nich pronásledovali své bývalé hosty přes 150 kilometrů či dobíhali trajekty, aby vrátili pasy, kufry a další propriety.

Nejlepší hotel světa mají v Brazílii. Oplývá francouzským šarmem

Cestování

Co si můžete beztrestně odnést z hotelového pokoje

Cestování

Výběr článků

Načítám