Hlavní obsah

Kdy je nejlepší vyrazit za koupáním do Chorvatska

Dovolená v Chorvatsku láká každoročně statisíce Čechů. Tamní pláže pak mnohdy v sezoně praskají ve švech. K Jadranu lze však vyrazit i v době, kdy na plážích není hlava na hlavě. Jedním z nejdůležitějších faktorů při výběru času a místa dovolené je pak teplota moře.

Foto: Michaela Bartošová, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Nejteplejšími měsíci jsou samozřejmě červenec a srpen, ale i v červnu a v září si užijete příjemné koupání. Zatímco v lednu, únoru a březnu se průměrná teplota moře pohybuje v maximech kolem 14 °C a pro duben se uvádí rozmezí mezi 13,5 a 15,7 °C, květen už by mohl být přívětivější pro první nedočkavce, voda se začíná pomalu vyhřívat na 17,5 až 18,8 °C. Od června do září se pak průměrné teploty moře pohybují od 22 do 25,6 °C.

Koupání je pro otužilejší možné ještě v říjnu, kdy se moře ochlazuje na 19,3 až 20,7 °C. O měsíc později, v listopadu, již klesá na 16,3 až 18,5 °C a v prosinci se průměrná teplota moře pohybuje mezi 13 a 16 stupni Celsia.

Pokud tedy netrváte na vyhřáté vodě a snesete i nižší teplotu moře, lze si užít dovolenou v Chorvatsku v méně vytížené měsíce s méně turisty a možná i o něco levnějšími cenami.

Nejlepší písečné pláže v Chorvatsku

Cestování

Aktuální teplota moře v Chorvatsku

V interaktivním grafu níže najdete průměrné měsíční teploty moře v oblastech Dubrovník, Pula, Rovinj, Split a Zadar.

Dovolená v Chorvatsku

Chorvatsko patří mezi nejoblíbenější dovolenkové destinace Čechů. Rozsáhlé pobřeží i přilehlé ostrovy nabízejí historická centra městeček, nádhernou přírodu i krásné pláže. Možností, kde strávit dovolenou, je opravdu hodně. Novinky proto připravily speciál s tipy na výlety v hlavních chorvatských turistických oblastech.

Výběr článků

Načítám