Hlavní obsah

Cestujícího tmavé pleti nařkli z pašování dětí. Byly jeho vlastní

Za naprosto hrůzný zážitek označuje Američan David Ryan Harris nedávný let se společností American Airlines. Muž tmavé pleti cestoval se svými dětmi, které jsou smíšeného původu, a posádka tak pojala podezření, že je muž pašuje - nebyla si přitom vědoma faktu, že jsou jeho vlastní. Po příletu musel pasažér k policejnímu výslechu.

Foto: Profimedia.cz

K případu došlo u společnosti American Airlines.

Článek

Harris se svými dětmi cestoval v polovině září z Atlanty do Los Angeles. Poté co s ním jedna z jeho ratolestí nekomunikovala, pojal člen posádky podezření, že je muž pašuje. Po příletu byla proto rodina předvedena k výslechu, kde se záhy ukázalo, že je Harris otcem dětí. Tuto zkušenost označuje Američan za absolutně hrůzný zážitek.

„Z mého hlediska byste toho měli mít v rukávu víc, když chcete někoho obvinit z pašování lidí na základě třicetisekundové interakce,“ cituje Harrise server Independent. Muž v příspěvku na Instagramu doplnil, že s American Airlines létá pravidelně od roku 2004, nikdo se mu však za incident neomluvil, což považuje za nešťastné. Celá událost byla podle něj evidentně rasově motivovaná.

„Kdyby šlo o bílého otce či matku s dvěma černošskými dětmi, tak by pravděpodobně dostali ještě upgrade do lepší třídy,“ konstatoval Harris.

Mluvčí American Airlines se pro server Independent vyjádřil lapidárně ve stylu, že bezpečnost cestujících je pro společnost absolutní prioritou. „Snažíme se vytvořit přívětivé prostředí pro každého, kdo s námi cestuje, a omlouváme se za nedorozumění, ke kterému mohlo dojít. Náš tým se spojí se zákazníkem, aby se dozvěděl více o jeho zkušenosti,“ okomentoval mluvčí.

Opilý cestující skončil v poutech poté, co rozpoutal rvačku v letadle

Cestování

Výběr článků

Načítám