Článek
Italka video přípravy cheesecaku nahrála na své sociální sítě během Vánoc. Na Instagramu od té doby nasbíralo 1,8 milionu zhlédnutí, dalších 165 tisíc na TikToku. Rossiová nicméně neupřesnila, s jakou společností letěla a kam. Server Independent uvádí, že žena svým fanouškům většinou ukazuje obvyklejší pekařské výtvory, příprava nepečeného dezertu z pohodlí sedadla v letadle je tak velmi nekonvenční.
Rossiová nejprve rozdrtila sušenky a společně s trochou rozpuštěného másla je lžičkou upěchovala do formy. Poté smíchala další ingredience, mimo jiné krémový sýr a cukr, a nanesla je na korpus coby krém. Ani tam se však nezastavila a vylepšila dezert ještě marmeládou. Moučník připravený kompletně ve vzduchu byl na světě.
Moučník plný bakterií?
Zatímco někteří Italce za výtvor tleskají, jiní se pozastavují nad nehygienickým prostředím, v němž cheesecake připravila. „Konečně někdo, v jehož blízkosti bych si sezení užil,“ napsal jeden z komentujících. „Skvělé. Kdybych tam byl, chtěl bych ochutnat,“ doplnil další. Někteří lidé zkonstatovali, že jídlo v letadle obvykle za moc nestojí, a tak se nediví, že si Rossiová chtěla vylepšit chuť.
Z opačné strany barikády se ovšem ozývá kritika. „Všechno je hezké, ale ty bakterie v letadle…“ upozornil kdosi z komentujících.
Jiný se podivoval nad tím, že se Italce podařilo ingredience na krém přenést přes bezpečnostní prohlídku, a že zřejmě nebyly klasifikovány jako tekutina.
Independent uvádí, že sledující na sociálních sítích odhalili, že Rossiová cestovala se společností Ryanair. Aerolinky uvedly, že lidé si s sebou do letadla mohou přinést jakékoliv nápoje či jídlo, když neporušují nastavená pravidla.