Hlavní obsah

Cestující byla vyvedena z letadla kvůli luxusní kabelce

Rady o tom, že se nemá příliš lpět na materiálních věcech, si nejspíš nenašly cestu k Číňance, která před startem letadla odmítla umístit svou luxusní kabelku pod sedadlo před sebou. Po opakovaném zamítnutí žádosti od letušky byla žena s drahým módním doplňkem eskortována z letadla, což způsobilo hodinové zpoždění v čínském Čchung-čchingu a posunutí odletu dalších spojů.

Foto: Profimedia.cz

Obava o luxusní kabelku stála zatvrzelou pasažérku let (ilustrační fotografie).

Článek

O „kabelkovém incidentu“ informoval server Independent, na jihozápadě Číny k němu došlo 10. srpna. Letadlo China Express Airlines se již připravovalo vyrazit do provincie Che-pej, když jedna z pasažérek přes opakovanou žádost palubního personálu odmítla dát svou kabelku značky Louis Vuitton na dobu vzletu pod sedadlo.

Na zem ne

Video z události se objevilo na v Číně populární sociální síti Douyin, kam jej umístila spolucestující, která si přála zůstat v anonymitě. Podle ní Číňanka tak dlouho trvala na tom, že svou kabelku rozhodně nepoloží pod sedadlo, ale nechá si ji vedle sebe, až pro ni dorazila policie, která ji za potlesku ostatních cestujících vyvedla. Letadlo, jež bylo připraveno na start, se předtím muselo vrátit zpět k odletové bráně, což způsobilo hodinové zpoždění pro daný let, ale ovlivnilo to i několik následujících.

South China Morning Post pro zajímavost srovnal cenu dané designérské příruční tašky v Číně s konkrétní letenkou, která nakonec přišla vniveč. Cenovka kabelky se v přepočtu blížila 70 tisícům korun, zatímco letenka vyšla zhruba na 2500 korun.

Cestující si prožili peklo na palubě boeingu do Thajska, a to ani nevzletěli

Cestování

Cestující jsou v letadle vždy žádáni, aby před vzletem a přistáním letadla umístili svá zavazadla do úložných prostor nad hlavou nebo pod sedadlo před nimi, v případě, že nesedí v první řadě a u nouzového východu. Tam je skladování osobních věcí na zemi z bezpečnostních důvodů zakázáno.

Názory diskutujících na neobvyklou situaci se značně různily. Podle jedné z žen mohla letuška zatvrzelé cestující nabídnout tašku, do které by kabelku zabalila, aby se při umístění pod sedadlo nepoškodila. Jiní ale zcela souhlasili s postupem palubního personálu.

„Letuška na respektování pravidla netrvala bezdůvodně. Žena si měla raději vážit bezpečnosti své i ostatních cestujících než kabelky,“ zněl další názor. „Taška je pro ni cennější než vlastní život,“ uváděl komentář v obdobném duchu.

Pozor, kouše! Pasažérka během letu zaútočila na stevarda

Cestování

Ponížení při bezpečnostní kontrole: Cestující musela přede všemi vytáhnout umělé ňadro

Cestování
Související témata:

Výběr článků

Načítám