Hlavní obsah

Bar v nebesích je zpět. Emirates vrací na linku z Prahy do Dubaje letoun A380

Do Prahy se od 1. prosince vrátí největší dopravní letoun světa. Airbus A380, kterému se přezdívá superjumbo, nasadí společnost Emirates opětovně na linku mezi českým hlavním městem a Dubají ve Spojených arabských emirátech. Spojení bude k dispozici každý den a pasažéři se tak mohou těšit třeba na ikonický palubní bar.

Foto: Novinky

Letoun A380 společnosti Emirates

Článek

Opětovné nasazení obřího airbusu je podle aerolinek reakcí na rostoucí poptávku po cestování mezi Prahou a Dubají. V týdenní nabídce díky zařazení letadla přibude 3570 míst, a to ve třídách business a economy. Dopravce o tom informoval v tiskové zprávě.

„Velmi nás těší, že můžeme domácím cestujícím nabídnout to nejlepší z našich služeb. Ikonický letoun Emirates A380 s jedinečnými prvky, jako je palubní salonek, nastavil vysokou laťku v oblasti letecké dopravy a věříme, že si opět získá velkou oblibu mezi českými zákazníky,“ uvedl oblastní manažer společnosti Emirates pro Českou republiku Bořivoj Trejbal.

Foto: Jakub Kynčl, Novinky

U baru se mohou pasažéři během letu občerstvit.

Spojení do Dubaje využívají pasažéři nejen pro cesty do samotného města rekordů, ale také díky navazujícím linkám. Čeští turisté tak mají přístup k síti více než 140 destinací v Asii, oblasti Indického oceánu, Blízkého východu, Afriky či Austrálie.

Přestal se vyrábět

Airbus A380 společnosti Emirates se v Praze poprvé představil 1. května 2016. Další čtyři roky byl neodmyslitelnou součástí ruzyňského letiště, jeho působení dočasně ukončila až pandemie covidu v roce 2020.

Společnost Airbus výrobu největších letadel pro osobní komerční dopravu mezitím ukončila. Poslední vyrobený letoun vzlétl koncem roku 2021 a putoval do flotily Emirates.

Aerolinky Emirates představily nové prémiové kabiny

Cestování
Související témata:

Výběr článků

Načítám