Hlavní obsah

Američan nestihl nastoupit. Letadlu se pomstil po svém

Aktualizováno

Zmeškat nástup do letadla je nepříjemnou komplikací, která obvykle stojí čas a peníze. Důležité je ale zachovat chladnou hlavu a řešení se vždy najde. To zle nezvládl Američan, který v Kolumbii dorazil k již zavřenému letadlu a problém se rozhodl řešit agresivitou. Mezi ranami a kopanci do jeho dveří a oken zoufale prosil o vstup. Následně napadl policistu.

Američan v Kolumbii zkopal letadloVideo: Reuters

Článek

O turistovi, který se v rámci frustrace rozhodl zkopat letadlo, informovala agentura Reuters, která zveřejnila i video z incidentu. Ke zběsilému řádění Američana na kolumbijském letišti podle Daily Mailu došlo v pátek, když muž nestihl let z Bogoty do Cartageny operovaný jihoamerickými aeroliniemi Latam.

Zkopal letadlo, pak zaútočil na policistu

Na videozáznamu natočeném z okýnka v přední části letadla je vidět muž zhruba středního věku, který, jako by v deliriu, zvenku kope do nástupních dveří již zevnitř zajištěného letadla. V pozadí se pohybuje pracovník letiště, který ve španělštině přivolává posily.

Muž ověšený zavazadly zatím do dveří buší pěstmi a snaží se přesvědčit palubní personál, aby byl vpuštěn. „Chci se dostat dovnitř,“ křičí agresor. Poté se na chvíli vrací do nástupního tunelu, ale pak opět míří k letadlu a udeří pěstí do okýnka, kde cestující pořizuje záznam. Následně pokračuje v kopání do dveří a různých částí letadla a okolních stěn letiště. Nakonec před okýnkem letadla zoufale padne na kolena a anglicky prosí.

Ponížení při bezpečnostní kontrole: Cestující musela přede všemi vytáhnout umělé ňadro

Cestování

Snad ani není nutno dodávat, že jeho nepochopitelné chování mu vstup do letadla nezajistilo. Vyneslo mu pouze zatčení poté, co následně napadl jednoho z přivolaných policistů. Nejednalo se navíc o jeho první útok na člověka v areálu letiště.

Byl deportován

Daniel Gallo z kolumbijské letecké asociace k incidentu sdělil, že: „Rušivý cestující nejprve napadl pozemní personál letiště poté, co byl informován, že dorazil pozdě a let už je uzavřen.“ Dále se dle jeho slov snažil dostat do letadla, a když se mu to nepodařilo, začal na něj útočit. Lokální média uvedla, že po napadení přivolaného policisty byl zdivočelý Američan deportován.

„Opakovaně vyzýváme vládu a kongres, aby přijaly naléhavá a přísná opatření proti těmto cestujícím,“ dodal Gallo s tím, že podobné incidenty jsou čím dál tím častější.

Stevard Emirates dostal hlavičku od cestujícího v business class

Cestování

Cestující byla vyvedena z letadla kvůli luxusní kabelce

Cestování

Výběr článků

Načítám