Hlavní obsah

Aerolinky podávaly pasažérům zkažené jídlo. Let skončil předčasně

Letadlo společnosti Delta Air Lines muselo při cestě do Evropy nouzově přistát v New Yorku. Důvod byl poměrně bizarní; posádka odhalila, že je podávané jídlo zkažené. Piloti proto nad Kanadou udělali otočku a zamířili zpět do USA. Cestujícím byla kvůli případné otravě nabídnuta lékařská pomoc.

Foto: Profimedia.cz

K incidentu došlo u společnosti Delta Air Lines.

Článek

Letadlo aerolinek vyrazilo v úterý z Detroitu do Amsterdamu. Cesta se však neplánovaně protáhla, když se museli piloti z trasy odklonit, vrátit se a nouzově přistát na newyorském letišti JFK. Na vině bylo právě kontaminované jídlo, informují servery IndependentCNN.

Po přistání vyrazili na palubu letadla s 277 pasažéry zdravotníci, aby lidem s případnými potížemi nabídli pomoc. Není jasné, zda někdo z přítomných skutečně utrpěl otravu jídlem.

„Delta Airlines, jsem velmi zvědavá, jak mě dnes dostanete do Amsterdamu. Jsem v letadle, které nouzově přistálo na letišti JFK, protože tu pasažérům servírovali kontaminované jídlo. Nepotřebuji hotel nebo poukázky na jídlo, potřebuju se dnes dostat do Amsterdamu,“ napsala na sociální síť X jedna z cestujících jménem Virginia.

Záležitost prošetří

K incidentu se později vyjádřila i letecká společnost, která potvrdila, že část podávaného jídla byla opravdu zkažená. „Náš tým vyzval dodavatele, aby okamžitě izolovali závadný produkt a spustili zevrubné vyšetřování,“ sdělil mluvčí. „Tohle není servis, pro který je Delta známá, takže se velmi omlouváme našim zákazníkům za nepříjemnosti a za zpoždění.“

Aerolinky doplnily, že poskytnou další informace v průběhu šetření. Není známo, jak dlouho se letadlo na newyorském letišti zdrželo a kdy dorazilo do původně plánovaného cíle.

Do letadla American Airlines připraveného ke startu narazili popeláři

Koktejl
Související témata:

Výběr článků

Načítám