Hlavní obsah

61letý Rakušan znesvětil japonskou svatyni. Měl v ní pohlavní styk

V Japonsku minulý měsíc zatkli 61letého Rakušana, který si dopřával sex na veřejnosti. Nezvolil si k tomu navíc nejvhodnější místo, totiž svatyni. Společně se zhruba 40letou Japonkou proto čelí obvinění ze znesvěcení posvátného místa.

Foto: Profimedia.cz

Japonci mají k tradicím a posvátným místům velkou úctu (ilustrační foto).

Článek

K incidentu došlo 22. srpna, zahraniční média o něm informují až nyní. Podle CNN se případ odehrál v malém pobřežním městečku Kesennuma v prostorách místní svatyně.

Policie uvedla, že muže zatkla, protože se bála, že ze země prchne – nesdělila však, zda je Rakušan místním rezidentem nebo pouhým turistou. Žena zatčena nebyla, strážci pořádku se domnívali, že u ní riziko útěku nehrozí.

Muž byl už propuštěn, policie nesdělila žádné bližší informace o jeho trestu. Doplnila však, že podobné případy nemusí nutně končit vykázáním ze země, ale pouze pokutou.

Vyryl jméno do sloupu

Server CNN uvádí, že případy znesvěcení či poškození svatyní jsou v Japonsku sice vzácné, ale čas od času k nim dochází. Například loni byl k výslechu přiveden nezletilý Kanaďan, jenž do dřevěného sloupu chrámu v historickém městě Nara vyryl jméno Julian. Mladík uvedl, že nechtěl japonskou kulturu nijak znehodnotit, později byl propuštěn.

Masový turismus má v Japonsku jeden nevšední výsledek. Přibývá slavných jelenů

Cestování
Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám