Hlavní obsah

Originální stan promění venkovní party v nezapomenutelnou zahradní slavnost

Stany se v teplých měsících roku uplatní nejen na výletech, ale i při pořádání narozenin, svateb, grilování a oslav různého druhu. Pokud zvolíte vhodný stan fungující coby přístřešek při nepříznivém počasí, který je i dostatečně dekorativní, pak máte o stylovou party postaráno.

Foto: Raj Tent Club

Stan zařízený v čínském stylu poskytne dostatek prostoru pro rodinnou sešlost.

Článek

Menší party stany a zahradní altány se často využívají pro klubové a sportovní či restaurační akce a food festivaly. Vhod ale přijdou i při větších rodinných či přátelských sešlostech. Mohou sloužit coby přístřešek před deštěm, ale i před příliš žhavým sluncem.

Foto: Boutique Camping

Stan může sloužit jako útočiště při nepřízni počasí.

Aktuálně je velmi trendy boho styl, kterému je vlastní inspirace přírodou, jinými kulturami a patří k němu i vintage prvky. Stany v bílé či béžové barvě tak můžete obohatit o venkovní nábytek s patinou, retro servis, ubrusy s třásněmi a na stolech nechat vyniknout luční kvítí v kombinaci s dnes velmi oblíbeným eukalyptem.

Foto: Profimedia.cz

Ke stanování v boho stylu neodmyslitelně patří drobné osvětlení.

Na stanové party by rozhodně neměly chybět vlaječkové girlandy v bílé, bleděmodré nebo mintové barvě. Prim bude hrát i háčkované prostírání a osvětlení v podobě žárovkových řetězů. Některé párty stany mají dokonce LED osvětlení přímo na míru a s vytvořením příjemné večerní atmosféry se tak už předem počítá.

Foto: Profimedia.cz

Stany z lepenky jsou jednorázovým řešením na festivaly.

S pergolou se každá zahradní party vydaří bez ohledu na počasí

Tipy a trendy

Pokud budete pořizovat party stan, vybírejte hlavně kousky, které jsou robustní a vydrží nápor větru i vydatnější déšť. Běžné party stany slouží k příležitostnému využití a jejich cena je výrazně nižší než u stanů prémiových, které mají silnější a pevnější kovovou konstrukci, výztuhy střechy i obvodový rám u země.

Foto: Boutique Camping

Posezení na lavičkách vhodně doplní stany, které mohou sloužit i jako praktická stříška.

Pro velké rodinné sešlosti volte stany větší než 3×6 metry nebo uspořádejte posezení ve venkovním prostoru a stan berte jen jako dekoraci a možný úkryt v nejvyšší nouzi.

Nezapomínejte na vhodnou údržbu

Plachty klasických stanů na party jsou zpravidla z lehkých, odolných a nepromokavých materiálů, například z nylonu, plátna nebo polyesteru s vodoodpudivými úpravami. Dbejte na jejich údržbu a nikdy je neskládejte navlhlé. Také je před každým složením důkladně očistěte od nečistot, hlíny a trávy.

Pokud nebudete volit profesionální čištění v myčce na čištění plachet, tak vězte, že čistit se mohou teplou mýdlovou vodou za pomoci klasické kuchyňské houbičky a hadříku. Na větší plochy stanů můžete použít i wapku a stan omýt proudem vody z větší vzdálenosti. Nezapomeňte ho pak ale nechat důkladně oschnout.

Lehátka s květinovými motivy patří do zahrad zařízených v trendy boho stylu

Tipy a trendy
Související témata:
Zahradní párty

Související články

Výběr článků

Načítám