Hlavní obsah

Muž si na zahradě zařídil maličkou hospůdku ve stylu hororu Soumrak mrtvých

Zejména během pandemie koronaviru, kdy byly restaurace a hospody zavřené, se ve Velké Británii pustila spousta mužů do budování vlastních malých barů a výčepů určených jen pro rodinu a přátele. Tyto malé hospůdky vznikaly a dosud vznikají velmi často proměnou kůlen nebo jako nové objekty na zahradách. Letošním vítězem pravidelné každoroční soutěže o nejlepší z nich se stal domek zařízený ve stylu komediálního zombie hororu Soumrak mrtvých.

Oceněná zahradní minihospůdka ve stylu hororu Soumrak mrtvých Video: AP

Článek

Pokrývač Kev Marchant z městečka Eastleigh v hrabství Hampshire strávil šest týdnů a utratil v přepočtu 300 tisíc korun na stavbu maličké hospůdky na své zahradě. Nespokojil se ovšem jen tak s ledajakou hospůdkou, rozhodl se, že ji zařídí ve stylu filmu Soumrak mrtvých.

Jejím srdcem je stylový staromódní bar zdobený spoustou detailů. Na něm je umístěn výčepní stojan hned s pěti kohouty. Nechybí samozřejmě stůl na poker a terč na šipky. Celý interiér je dekorován nejrůznějším vintage prvky a ve stropě je vsazen světlík z barevného skla. Posedět se dá hned u několika stolků.

Hospůdka nese název Winchester, což je město, kde Kev (55) a jeho žena Gina (54) vyrostli a seznámili se, a zároveň stejný název nese ikonická hospoda ve výše zmíněné hororové zombie komedii.

Zručná žena proměnila sklep v bar ukrytý za tajnými dveřmi

Tipy a trendy

Jako mnoho Angličanů i on začal se stavbou své hospůdky v „covidovém roce“ 2020. Díky svému povolání měl dost kontaktů na přátele pracující ve stavebnictví, a tak získal i ve složitém období materiál na stavbu svého „doupěte“. Kromě toho prohledával i nejrůznější bazary na internetu. Právě na jednom z nich objevil nádherný starobylý bar, který kdosi nabízel v přepočtu za 44 tisíc korun. Kdyby jej měl kupovat nový, zaplatil by podle svého odhadu alespoň 470 tisíc korun.

Vybudování zašívárny v podobě hospůdky však nebylo zadarmo. Peníze získal prodejem svého obytného vozu a hospůdku tak mohl vybudovat v uvolněné garáži. Domek má půdorys 6 × 3 metry.

S vlastní stavbou a zařizováním mu pak pomohli přátelé, synové, kterým je 28 a 26 let, a také tchán.

Foto: AP

Hospůdku majitel vytvořil proměnou garáže, v níž parkoval karavan. Ten prodal, aby na svůj projekt získal peníze.

Foto: AP

Kevova rodina nevynechá jedinou příležitost k malé domácí párty v hospůdce.

Pro styl připomínající nálevny ze starých časů se rozhodl při vzpomínkách na dětství, protože přesně do takových míst jej jako dítě občas brával otec, jak se Kev svěřil webu bulvárního deníku The Sun.

Od dokončení se jeho minihospůdka stala místem spousty narozeninových oslav, pokerových večerů i běžných posezení s přáteli. „Myslím, že takové hospody mají mnohem větší charakter, tak jsem si řekl, proč si jednu nedat na zahrádku. Je to to nejlepší, co jsme kdy udělali – a navíc, cesta domů je docela levná…,“ směje se. Jak říká Kev, díky hospůdce nevynechá jeho rodina jakoukoli záminku k uspořádání malé slavnosti.

Svou hospodu, v níž se nejraději pohybuje za barem, který mu dělá stále obrovskou radost, přihlásil do letošního ročníku celonárodní soutěže o nejlepší malou hospůdku či bar postavený na zahradě. A světe div se, vyhrál. „Byl jsem ohromený, když jsem se vůbec dostal do první trojky. A teď úplně jásám,“ svěřil se Kev.

Foto: AP

Jako mnoho dalších, také Kev se pustil do proměny garáže na malou soukromou hospůdku v době lockdownu. Jako pokrývač měl výhodu, že se znal se spoustou lidí ze stavebnictví, kteří mu pomohli sehnat materiál.

Foto: AP

Hospůdku má hned u domu, a tak cesty domů jsou mnohem levnější, než když by se Kev nechával z běžné hospody vozit domů taxíkem.

Aby ušetřil, postavil si na zahradě hospůdku jen z recyklovaného materiálu. Vyhrál s ní národní soutěž

Zahrada

Související články

Výběr článků

Načítám