Hlavní obsah

Vyhlásila válku béžové a šedé. Majitelka zařídila interiér svého domu v pastelových barvách

Pět let a skoro šest milionů korun věnovala Angličanka Sophia Ferrari-Willsová na proměnu svého domova v Cambridge. Jako milovnice všeho barevného už se nemohla dívat na interiér svého domu ze 60. let, který byl zařízen v poklidných barvách s převládající béžovou a šedou. V roce 2019 jí došla trpělivost a rozhodla se, že tyto dvě barvy doma vymýtí. Výsledkem je domácnost nápadně připomínající tu z Barbie domků.

Angličance zabrala proměna celého domu pět let a stála ji v přepočtu téměř šest milionů korunVideo: Reuters

Článek

Proměnu interiéru svého domu měla 36letá maminka dvou holčiček, pětileté Clemmie a tříleté Minnie, téměř hotovou už loni v srpnu. Tehdy ovšem usoudila, že běžná renovace interiéru s důrazem na pastelové barvy nestačí.

Pustila se proto do částí domu, které zatím jejímu zájmu unikaly, a zavázala se, že odstraní, renovuje, natře a upcykluje každou položku, která neměla pastelový odstín. Na řadu tedy přišly veškeré prvky, jež měly černou, šedou a béžovou barvu. Ty byly z jejího domova zcela vymýceny. Nezastavila se ani před okenními rámy a stropy, stínidly lamp a koberci, dokonce ani před krbovými kamny.

Naštěstí, nadšení pro pastelové barvy má u nich doma nejenom ona, ale také její dvě dcery a rovněž její manžel Chris (44).

Úpravou dispozice bytu získala rodina prostor k nadechnutí a děvčata i růžovou kuchyň

Tipy a trendy

V rámci rekonstrukce Sophia mírně pozměnila dispozici v přízemí, kde nechala prorazit zeď, aby vznikla větší kuchyň s velkým jídelním stolem. Vše zalévá světlo ze zvětšených oken, takže zde mohou dobře vyniknout všechny barvy a barevné detaily.

„Během doby, kdy všechny práce probíhaly, jsme museli udělat provizorní kuchyň z herny. Ale stálo to za to,“ je přesvědčená Sophia.

„Jsem teď vůči růžové poněkud slepá, ale miluji ji,“ svěřila reportérům agentury SWNS a potěšeně dodává: „Přátelé říkají, že pokud existuje slovo, které by mohlo popsat můj domov, je to slovo ‚šťastný‘. Přináší prý radost, klid a ohromujíc pocit míru“.

Foto: Reuters

Britka pět let přetvářela domov na ráj v pastelových barvách.

V současné době žena, která se živí jako tvůrkyně obsahu internetových stránek, má již proměněný každý pokoj ve svém domě a zadání „Vše v pastelových barvách“ odpovídá každý detail. Celkové náklady nebyly přitom zanedbatelné. Vyčíslila je na 200 tisíc liber, což je necelých šest milionů korun.

Sophia má radost, jak spolu vše nakonec hezky ladí. Ať již to jsou skříňky v máslově žluté barvě ve spíži, posuvné dveře a okna s růžovými rámy, anebo dlážděná část v zadní části kuchyně v dětské růžové barvě. To, čím ovšem kuchyň patrně zaujme nejdříve, jsou tapety s motivy stromů a oblaků, které působí až snově a étericky.

„V kuchyni jsou jedinými černými prvky varná deska a trouba a ani je nevidíte, protože všechno ostatní je pastelové. Všichni to milujeme – dokonce i můj manžel si myslí, že barvy domu opravdu sluší,“ pochvaluje si Sophia.

Kamarádi chtějí doma totéž

V dalších částech domu vytvořila pastelově modrou obývací stěnu, která ladí s pastelově modrou pohovkou a květinovým tapetovaným stropem. Na chodbě a na toaletě v přízemí jsou nové květinové dlaždice v broskvových, meruňkových a mátově zelených odstínech. Koberce v přízemí vyměnila a doplňuje je pastelově růžový a zelený běhoun na schodech.

Největšími fanoušky jejich pastelového domova jsou kamarádi pětileté Clemmie, kteří po návratu domů žadoní u rodičů o svůj vlastní růžový domov. „Všichni říkají, že chtějí Snový domeček pro Barbie, jako je ten náš. Asi jejich rodičům přidělávám starosti,“ potutelně se usmívá Sophia.

Růžové LED pásky, panenky, plyšoví pokémoni a duha nad schody, tak vypadá dům matky tří dětí

Tipy a trendy

Anketa

Líbí se vám nové zařízení domu?
Ano, je to hezké.
39 %
Nevím, neumím se rozhodnout.
3,1 %
Ne, to není nic pro mě.
57,9 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 1675 čtenářů.

Související články

Výběr článků

Načítám