Hlavní obsah

V tomto bytě je nejenom kuchyň zařízena s nápadem a vtipem

Odvážná, atypická, originální, vtipná a promyšlená do posledního detailu. Taková je kuchyň, která má jednotlivé skříně rozdělené do bloků a částečně zapuštěné do obkladu. Nestojí tedy na podlaze, ale jakoby „se vznáší“ v prostoru.

Foto: Michal Bernátek

Interiér se nemusí líbit každému, ale majitelé se zde cítí skvěle a to je důležité.

Článek

Vtipný a zároveň praktický je i další nápad. V domácnosti s majiteli žijí i dva pejsci vyššího vzrůstu. A jejich misky se zakomponovaly přímo do ostrůvkové kuchyně. Jsou v nice, nepřekáží, nezakopává se o ně a pejsci mají jasně vymezenou „stravovací zónu“.

Je to sice detail, ale praktický a majitelé si netradiční nápad chválí. Ostatně jako celou kuchyň, která je navržená na míru a vyrobená s precizní dokonalostí.

Černá elegance

Ostravský byt o velikosti 150 m² zaujme na první pohled i odvahou majitelů pustit černý odstín do všech místností. Je to dominantní a výrazná barva, která v kombinaci se dřevem v interiéru vyniká a v žádném případě nepůsobí smutně. Naopak! Je důstojná, elegantní a nadčasová.

„Interiér je zajímavý hlavně v použití tmavého odstínu na stěny i nábytek. Ne úplně obvyklé je i použití nerezu na pracovní desku v kuchyni. Tento materiál mám ale moc ráda. Nerez je téměř nezničitelný a plně recyklovatelný materiál,“ vysvětluje designérka Klára Nováková ze studia Le bon.

Velkých tmavých ploch v interiéru se mnohdy obáváme. Že nás „pohltí“, opticky zmenší prostor a budou vypadat fádně. Nic takového se zde nestalo. „Tmavé plochy jsme zjemnili svislými drážkami, pro kontrast jsme navrhli použití staré dubové dýhy s výraznou strukturou,“ dodává designérka.

Dveře jako žirafa

Naprosto nás dostal i drážkovaný obklad chodby s navazujícími dveřmi. Ty mají atypickou výšku až do stropu a jsou úchvatné. Opravdu je velký rozdíl otevírat klasické dveře v rozměru výšky 200 cm, nebo procházet nenápadnými, ale vysokými dveřmi bez viditelné zárubně.

Byt prostě není nudný a za dalšími dveřmi se těšíte, jak bude vypadat další pokoj. V koupelně je samostatně stojící vana a obří zrcadlo. V ložnici si zase všimnete postele, která se vznáší nad podlahou… a dokonale naplňuje pravidlo feng-shui, protože pozitivní energie může bez překážek proudit v prostoru a nic ji nezastaví.

Úložné prostory nenápadné

Mít kam pohodlně uložit a uspořádat vybavení domácnosti je jasný základ. A cesta ke spokojenosti s bydlením. Zde jsou všechny skříně vestavné. Konkrétně třeba šatní skříň tvoří stěnu u ložnice a šatna tak má samostatný vchod z chodby.

Z ložnice je tedy jednoduchý soukromý budoár, ambientně osvětlený. Další úložný prostor je navíc nad každou toaletou a blok vestavných skříní je i v koupelně s vanou.

Vyhlásila válku béžové a šedé. Majitelka zařídila interiér svého domu v pastelových barvách

Bydlení

Anketa

Máte rádi černou barvu v interiéru?
Ano, ta nesmí chybět!
17,1 %
Docela ano.
10,6 %
Spíš moc ne.
18,1 %
Ne, tu doma nechci.
54,2 %
Celkem hlasovalo 2947 čtenářů.

Související články

Výběr článků

Načítám