Článek
Konkrétní stavba stojí na kopci obklopená vinohrady a lesy s výhledem na horu Mont Ventoux na horizontu.
Architekti měli za úkol vymyslet takový objekt, který by plně respektoval okolní prostředí s jeho vinařským charakterem a zároveň by v sobě propojil tři různé funkce – místo, kde by majitel mohl přivítat své návštěvníky s prostorem pro degustaci vína, kancelář a umývárnu pro vinaře.
Podstatou návrhu je trojcípá hvězda o celkové ploše 58 m2, jejíž každý cíp plní jiný účel. V části kanceláře a v degustační místnosti kostra stavby a její dřevěná obálka přebírají funkci částí nábytku. V těchto místech jsou pak zdi silnější a objekt se tak dle tvůrců svým charakterem více blíží původním cabottám.
Zvenčí domek vykazuje jak tradiční, tak moderní prvky. Každý cíp má charakteristickou sedlovou střechu, ovšem jejich tvar a způsob sešikmení či návaznost na zdi je pokaždé trochu jiná.
Protože cabotte nestojí v ideálně rovném terénu, rozhodli se architekti místo úpravy povrchu prostě dva z cípů pomyslné hvězdy doplnit nožkami, které náklon pozemku vyrovnávají.
Vzhledem k účelu a umístění architekti na stavbu použili jen dřevo. Dřevěné jsou kostra, podlahy, stěny, střechy i vnější obložení. Veškeré strukturální prvky jsou z masivu a vrstveného dřeva. V obou případech z různých druhů douglasky.
Pro stěny a střechu byly použity OSB desky. Stěny, střechy i podlahy jsou izolované foukanou celulózou, přičemž pro stěny je použita 22 cm silná vrstva, v ostatních případech je to 40 cm. Vnější obklady na stěnách i střechách jsou z modřínových prken o síle 2,2 cm a šířce 4 cm.