Článek
Grilování je dnes velkým trendem. Pokud ale upřednostňujete otevřený oheň, nepřijdete také zkrátka. Můžete si vybrat ze široké nabídky ohnišť, která jsou dostupná v nejrůznějších dekorech, od klasického oválného přes čtvercové nebo složené do atypických tvarů.
Pořídit si můžete i opravdu designový kousek, který se stane dominantou zahrady.
Umělá ohniště jsou praktická, některá jsou vyrobena z kvalitní oceli, která odolává venkovním vlivům.
Přikoupit se k nim dá také příslušenství, jako je mřížka, rošt, grilovací plotna. Díky tomu v případě potřeby ohniště snadno přeměníte na gril. A k některým typům je k dostání třeba i nástavec, který ohniště chrání při větru, či poklop, který chrání okolí proti jiskrám.
Jak ohniště rychle zprovoznit
Jednou z nejdůležitějších věcí, jak dosáhnout pohodlného opékání, je samotné rozdělávání ohně. Nejspíš pamatujete chvíle, kdy jste se snažili několik minut vůbec oheň zapálit a pak udržet, aby po chvilce neuhasl.
Naštěstí existuje velké množství pomocníků, jednak speciální dlouhé zápalky pro pohodlné podpálení, ale především velký výběr podpalovačů pro rychlé dosažení požadované teploty.
K dostání jsou jak přírodní podpalovače, tak ty, které si pomáhají trochou chemie.
Přírodní podpalovače jsou šetrné k životnímu prostředí, jsou ze svitků z dřevěné drtě a napuštěné parafínem pro pomalejší a stálejší hoření.
Účinnou pomoc přinášejí také podpalovače ve tvaru obří zápalky nebo tabulky z lisovaného dřevitého vlákna namáčeného v kvalitním parafínu.
Oproti tomu chemické podpalovače, ať už tekuté, gelové, nebo pevné, nabízejí jednoduchou manipulaci a použití a 100% jistotu, že vždy zafungují tak, jak mají.
Anketa
Napište nám
Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?
Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.