Článek
Jablka, hrušky nebo koupené pomeranče podáváme nezpracované ve větších hlubokých mísách.
Drobné maliny, ostružiny, rybíz a jahody patří do menších misek a hlubších talířků.
Pěkné ovoce vynikne v průhledných mísách ze skla, hroznovým trsům sluší mělčí kameninová mísa.
Nerozbitné a barevně pestré jsou misky z plastu nebo směsi plastu a dřeva. Některé mají místo rovného dna prohlubně, do nichž stéká voda z omytého ovoce.
Kov v kombinaci s plody zahrádky působí studeně, designové kovové mísy jsou proto zjemněné liniemi vln nebo mřížkou. Na kovu vynikne větší ovoce teplých barev.
Ovoce k uskladnění v chladicím boxu dáváme ve spodní části lednice do speciálních zásuvek. Toto ovoce skladujeme neomyté a bez přenosných obalů (mikrotenových sáčků, fóliových obalů, apod.). Na jeho chvilkový převoz pak stačí průhledné sáčky s barevnými plastovými uzávěry.