Článek
Štětec — absolutní nezbytnost, kterou jídlo před grilováním a během něj potíráme olejem, aby se nepřilepilo.
Grilovací kleště — usnadní obracení většiny grilovaných specialit. Přednost dáme kleštím z nerezové oceli.
Široká kovová špachtle z nerezové oceli pomůže obrátit hamburgery, steaky i rybí filety.
Vidlička s dřevěným držadlem se hodí při zvedání větších kusů pečeného masa nebo drůbeže z roštu. Při grilování do masa nepícháme, abychom nepřišli o šťávu.
Grilovací rukavice — delší rukavice zabrání popálení předloktí.
Špízy se prodávají ve všech tvarech a délkách — od nejjednodušších ocelových až po špízy s dvojitým pozinkováním. Kdo negriluje často, vystačí si se špízy bambusovými, které musí před použitím namočit na půl hodiny do studené vody.
Kuchyňská minutka se osvědčila při grilování se zavřeným poklopem, kdy jídlo nevidíme.
Grilovací kartáč s nerezovými mosaznými štětinami nám usnadní čištění grilu.
Vpichovací teploměr se osvědčil při pečení kusů masa silnějších než 2,5 cm.
Ukazuje teplotu uvnitř masa. Během grilování se teploměr nikdy nenechává zabodnutý v mase.
Může se vám hodit na službě Zboží.cz:
- pořiďte si i vy svou výbavu pro grilování
Napište nám
Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?
Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.