Článek
V exteriéru restaurace, která vaří z bio potravin, bude efektně vypadat zahrádka vytvořená z levných dřevěných europalet, ve kterých se přepravuje zboží.
Zahrádku můžete zpestřit i květináči, které vytvoříte z plechových nádob od různých druhů olejů nebo naložené zeleniny.
Pokud si zařizujete literární nebo divadelní kavárnu, můžete zkusit použít knihy, jejichž obálky jsou pro vás uměleckým dílem. Nebo prostě využijte jen ty, které nečtete a jinak nevyužijete.
V pizzeriích a restauracích, kde se vaří středomořská kuchyně, zase zabodujete s lampami vytvořenými z rozbitých mís. Pokud máte půlku mísy, můžete mít nástěnnou lampu, pokud jen čtvrtku, využijte ji na rohové osvětlení.
V nočním klubu nebo v restauraci na plovárně zaujmete s osvětlením vytvořeným z plastových kelímků. Jeho efekt oceníte hlavně v noci, kdy dostane nevšední bublinkovou strukturu. Podobně můžete pracovat i s barevnými kelímky, které dodají interiéru na hravosti.
V klasických hospodách a barech pak můžete uplatnit i recyklované lahve od piva nebo od vína. [celá zpráva]
Designéři jsou ve využívání nepotřebných materiálů v poslední době mnohem víc aktivní. Předměty, kterým dávají šanci na druhý život, získávají obdiv milovníků ekologie a opětovného využití věcí.
Holandský designér Diederik Schneemann se například před časem rozhodl pro své návrhy využít nepotřebných starých plážových bot a vytvořil z nich efektní nábytkové kusy. [celá zpráva]