Článek
Mísa na lasagne by měla být hlavně odolná, a měla by mít silnější stěny než je zvykem u běžných mís. Pozor si musíte dávat hlavně na to, jestli mísa snáší teplotní šok. Rozhodně zapékací mísy nezkoušejte stavět na běžné plotýnky, mísa by mohla brzy prasknout.
.: Ve stohovatelných mísách je možné péct hned v několika najednou, a připravit tak malé i velké porce. Díky silikonovým nožkám je možné mísu z trouby položit přímo na stůl.foto:MENU
Vyplatí se zjistit si, jak mísy snášejí teplotní šok
Nejlépe uděláte, když si pořídíte mísu, která snáší teplotní šok cca od -20°C do +250°C. Při nákupu se ptejte, jestli je možné mísu vyndat z mrazáku a vložit rovnou do horké trouby a jestli je možné ji vložit nejen do tradiční trouby, ale i do mikrovlnné a navíc do myčky.
.: Elegantní, organické tvary této zapékací mísy potěší každé oko. Praktické jsou držáky na vyndavání mísy z trouby.foto:Pentolandia
Pokud jste milovníci italské kuchyně, tak vězte, že italské pochoutky budou nejstylověji vypadat v elegantních bílých zapékacích mísách.
.: Forma z prvotřídního silnostěnného porcelánu je odolná vůči teplotám -18 až +240 °C, je možné ji vkládat do trouby přímo z mrazničky. foto:Tescoma
Pro vyznavače staročeské kuchyně se zase lépe hodí mísy s tradičním dekorem. Cibulák je zlatou klasikou, která se neokouká.
.: Není nad klasický cibulák - mísy můžete přiklopit k sobě a použít je třeba i na pečení drůbeže.foto: www.anekt.cz
Zkusit můžete ale i trochu luxusnější dekor ve svěžích barvách, v takových mísách budou báječně vypadat například zapékaná jablka.
.: Elegantní design mísy potěší milovníky klasické kuchyně.foto: Villeroy and Bosh