Článek
Některé nádobí bez problémů zvládá vaření na všech typech sporáků včetně indukčních. Navzdory pověstné křehkosti keramiky ji tak nyní můžete vložit přímo z mrazáku do rozpálené trouby, péct, pak rovnou servírovat a na závěr dokonce i umýt v myčce.
Créme brulée zase nejlépe naservírujete v miskách menších rozměrů z tlustostěnného porcelánu.
Pestrá nabídka forem různých tvarů a rozměrů zaručuje všestranné použití. Křehké nadýchané těsto na koláč, proslulý francouzský Quiche, vyžaduje pozvolné a rovnoměrné pečení, které mu poskytne masivní keramická forma. Na originální slaný koláč je třeba užít kulatou pečicí misku s vlnitými okraji.
Sýrové fondue je nejlepší připravovat v misce z kameninové keramiky, ta je trvanlivá, odolná a velmi pevná.
Pro přípravu zapékaných těstovin, které jsou velmi populární i ve Francii, volte rozměrnější pekáče s bílou glazurou. Zapékací misky jsou ostatně populární skoro v celém Středozemí.
Na francouzské ratatouille využijete objemný hrnec s poklicí. S touto oblíbenou přílohou, která se někdy servíruje i jako hlavní chod, Francouzi opravu nešetří.
Rovnoměrná distribuce tepla, typická pro keramiku, je pro přípravu těchto francouzských lahůdek nutná. Oceníte ji i při chystání různých druhů paštik.
Nechte se inspirovat ladnými elegantními tvary, které jsou nádobám pro přípravu francouzských delikates vlastní, a oceníte, že v nich můžete pokrmy servírovat přímo na stůl.