Článek
Qiyun Deng studoval ve Švýcarsku a aktuálně přináší na trh zajímavou jídelní sadu pro milovníky nevšedního designu. Řada vznikla jako diplomový projekt a nese název Graft, což v překladu znamená roubování.
Jednotlivé díly jsou vyrobeny z biologicky odbouratelného plastu s obsahem kyseliny mléčné.
Designové kousky jsou určeny hlavně pro venkovní pikniky nebo na grilování. Uživatelům mají příbory připomínat zeleninu nejen na pohled, ale i na dotek. Autor si tak dal záležet i na struktuře nádobí.
Nádobí je sice zamýšleno jako jednorázové, po omytí ale může uživatelům sloužit i delší dobu. V kuchyni tak může mít i čistě dekorativní funkci a může oživit nudný interiér běžné jídelny.
Zelenina nedávno inspirovala k vytvoření zajímavé sady nádobí i polského designéra Boguslawa Sliwińského. Ten skutečné ovoce a zeleninu využívá jako designový prvek na talířích. [celá zpráva]