Hlavní obsah

Česko zná své nové mistry v grilování

Novinky, Eva Rajlichová
BRNO

Grilování patří k velmi oblíbeným činnostem, a to zvláště v letním období. V sobotu se v Brně uskutečnilo finále otevřeného mistrovství České republiky v grilování. Toto velmi přijemné, a podle zúčastněných také chutné klání, proběhlo už potřetí.

Článek

Nejlépe si vedl  podle porotců Alf Team z Karviné. Vedle titulu "Nejlepší grilovací tým ČR pro rok 2007" získal plynový gril. A každý člen vítězného týmu navíc dostal desetitisícovou prémii.

Soutěžící měřili své síly a dovednosti při úpravách různých druhů masa a uzenin za pomoci plynového i klasickém grilu na dřevěné uhlí. Prubířským kamenem jejich schopností byla "královská" disciplína - úprava hovězího masa a dezertu na plynovém grilu.

Královskou disciplínou byla příprava dezertu na plynovém grilu, vítězný tým to pojednal ve svěžím letním duchu. Foto Globus Grilmania 2007

Porotci také posuzovali úpravu příloh, a neušla jim ani celková prezentace a styl jednotlivých týmů. "Letošní finále Globus Grilmánie mělo štěstí na ideální počasí. Nebylo ani moc horko, ani nepršelo, " řekl jeden z organizátorů Luboš Denner.

Porota hodnotila i úroveň servírování, takhle to zvládl mistrovský tým. Foto Globus Grilmania 2007

Sobotní finálové grilování završilo dvouměsíční kolotoč 11 semifinálových regionálních kol probíhajících po celé republice. Celkem se mistrovství zúčastnilo 110 týmů

 "Všechna semifinálová kola byla letos plně obsazena, mnohé týmy se účastnily již poněkolikáté a na jejich úrovni to bylo znát. Už to nejsou nadšenci, způsob přípravy, servírování i show, kterou kolem grilování dělají, to vše získává profesionální ráz," zhodnotil soutěž Boris Malý, zástupce generálního parnera.

Související témata:

Související články

Vybavte se na grilování

V posledních letech stále roste obliba vaření, stolování i nejrůznějších párty pod širým nebem. Grilovat se dá nejen na zahradě, ale i na terase či balkóně....

Léto s grilem

Zatímco naši předkové přenesli ohniště z přírody do domu, my se opět vracíme k přípravě pokrmů na otevřeném ohni. Spojujeme tak příjemný pobyt v přírodě...

Výběr článků

Načítám