Hlavní obsah

Barmanské vychytávky pro oslavu konce roku

Právo, Gisela Růžičková

Na Silvestra se obvykle scházíme s přáteli, abychom oslavili konec roku, což nás přímo láká zkusit si pár triků z barmanského umění. Pro začátek postačí, když použijeme správné pomůcky nebo se naučíme mixovat osvědčené nápoje.

Foto: Profimedia.cz

Barmanem se může stát každý. Ke zručnosti je třeba přidat i správné pracovní náčiní.

Článek

Z nápojů to budou především vodka, whisky, rum, gin, koňak, brandy, tequilla nebo vermut. Hodit se budou i sirupy různých příchutí a čerstvé ovoce, olivy i bylinky pro dozdobení.

Míchané nápoje si zřejmě odpustí ti, kdo mají rádi dobré víno či šampaňské. To ovšem neznamená, že nebudou potřebovat barmanské náčiní. Jaké?

  • Především dvoudílný šejkr, odšťavňovač, lis na citrusové plody, loupač citrusů, míchací lžičky, kleště na led, vývrtky, barmanský nožík nebo drtič ledu.
  • Vybereme také vhodné koktejlové sklenky, velký tác nebo set malých tácků či ubrousky. Pak už nezbývá než nalít oblíbený nápoj a přivítat s přáteli nový rok!

Související články

Výběr článků

Načítám