Hlavní obsah

Supermodelka Miranda Kerrová prodala tento nádherný dům plný letní pohody

Svůj dům v kalifornském Malibu prodala tento týden supermodelka Miranda Kerrová. Jde o nemovitost, kterou si koupila záhy po rozchodu s hercem Orlandem Bloomem. Dům zaujme na první pohled pohodovou letní atmosférou.

Foto: Profimedia.cz

Modelka australského původu Miranda Kerrová prodala po deseti letech svůj dům v kalifornském Malibu.

Článek

Tento dům na pobřeží v kalifornském Malibu má v sobě kouzlo letního bydlení, dýchá atmosférou pohody a odpočinku. Je plný světla, hlavní obývací prostor má vysoký strop sahající až pod střechu, kterou nesou trámy připomínající žebra velryby. Není divu, že se do něj původem australská topmodelka Miranda Kerrová zamilovala na první pohled, když si jej v roce 2014 pořizovala.

Dům si koupila ještě před tím, než se provdala za generálního ředitele Snapchatu Evana Spiegela, s nímž má tři děti. O svém okamžitém nadšení pro nový domov se před třemi lety svěřila magazínu My Domaine, jehož redaktory po svém malém království provedla. Při té příležitosti se rovněž svěřila, že je od malička domácký typ.

„Vzhledem ke všem mým cestám se mě lidé ptají, kde je mé nejoblíbenější místo. A já jim říkám popravdě, že to je můj domov, ať se už v dané chvíli nachází kdekoli. Je to pro mě to nejklidnější a nejútulnější místo,“ řekla.

Horský srub s prosklenou stěnou nabídla k prodeji žena Roberta Redforda Sibylle

Bydlení

O svém domě v Malibu měla i jeden zajímavý postřeh: „Jako dítě jsem ráda lezla po stromech. Pobývala jsem ráda mezi stromy a přesně takhle se cítím v tomto domě.“

Ten má přitom poměrně bohatou historii. Postavili jej už v roce 1960 a patří k němu pozemek o velikosti 29,5 hektaru. Jeho majitelem byl v minulosti hollywoodský herec James Whitmore, známý například z filmu Vykoupení z věznice Shawshank, který v něm bydlel až do své smrti v roce 2009.

Na zahradě domu je kromě 12 m dlouhého bazénu jezírko s vodopádem a dva domy pro hosty. Celá nemovitost nabízí dohromady šest ložnic doprovázených pěti koupelnami a jednou samostatnou toaletou.

Hlavní dům má užitnou plochu 345 m2 a kromě zmíněného vysokého stropu se může chlubit i velkoplošnými okny sahajícími od země ke stropu, díky nimž je interiér zaplavován spoustou denního světla, a působí tak ještě neobyčejně vzdušně a prostorně. V obývacím pokoji nechybí krb a propojení s venkovní terasou, z níž lze skrz vzrostlé stromy dohlédnout až na oceán.

Stejný výhled a volný přístup na terasu nabízí i hlavní ložnice domu, která je propojená s koupelnou, a tak místnosti kromě vlastního lůžka dominuje i elegantní, samostatně stojící vana. „Vždycky jsem si přála mít vanu v ložnici,“ svěřila se modelka v minulosti a dodala perličku ze soukromí: „Předtím, když jsme byli s Evanem sami, zažili jsme spolu spoustu koupacích nocí. Teď se koupu se svými dětmi.“ Ty má celkem čtyři - z manželství s Orlandem Bloomem Flynna Christophera (13) a s Evanem Spiegelem Harta (6), Mylese (5) a Pierra (1).

Nyní, po deseti letech od koupě, modelka svůj dům prodala. Jak připomíná web TMZ, dům, za který v roce 2014 zaplatila 2,2 milionu dolarů (51 milionů korun při současném kurzu), nabídla poprvé k prodeji už v únoru letošního roku. Tehdy byla jeho prodejní cena 4,5 milionu dolarů (104 miliony korun), ovšem protože se nenašel kupec, šla jeho cena o něco níž a tento týden se s ním modelka rozloučila. Inkasovala za něj nakonec 4,115 milionu dolarů (95 milionů korun).

Dům ve stromech patřil herci Burtu Reynoldsovi, nyní má nového majitele

Bydlení

Související články

Výběr článků

Načítám