Hlavní obsah

Šedo-bílá harmonie proměnila byt od developera v originální domov

Pokud si kupujete byt od developera, většinou úplně není podle vašich představ a rádi si ho uzpůsobíte. Stejně to měli i majitelé novostavby v pražské Waltrovce. I když to bylo na poslední chvíli, důležitý byl dokonalý výsledek.

Foto: Robert Žákovič

Designérkám a majitelům se společnými silami podařilo vybudovat stylově čistý moderní interiér, který nabízí dvěma zaměstnaným lidem komfortní užívání městského bytu.

Článek

V nově vybudované pražské moderní čtvrti Waltrovka si majitelé koupili byt 4+kk ve vyšším standardu, a aby byl přesně podle jejich představ, chtěli v něm udělat ještě nějaké drobné úpravy. To stihli doslova na poslední chvíli, neboť byt koupili dva dny před uzavřením klientských změn. K úpravě a zařízení interiéru si přizvali designérky Martinu Pištělákovou a Martinu Durdisovou. Ty neměly příliš času na tvorbu výkresů s novým zadáním, ale díky vstřícnosti developera jim stačily skici, které si pak developer přepracoval.

Prospěšné změny

V některých úpravách měli majitelé jasno, v ostatním dali designérkám volnou ruku a důvěřovali jim. Velkým plusem bylo i to, že byt byl ve fázi hrubé stavby, což umožnilo zasahovat do výběru standardů a určovat si i určité stavební prvky a spoje.

Jednou ze zásadnějších změn bylo zvětšení dveřního otvoru mezi vstupní chodbou a obývacím pokojem. Díky tomu se do obou místností dostalo více světla a prostory se tak opticky provzdušnily.

Rodinnému domu na Moravě dodaly švih nové obklady zdí

Bydlení

Oproti standardu se měnila i koupelna. Do sprchy a k vaně se stavebně připravily niky na kosmetiku se zabudovaným LED páskem pro osvětlení. Připravily se instalace pro podmítkové baterie se sprškami. Do koupelny, na toaletu a do chodby designérky zvolily jednotný formát a styl dlažby, stejné to bylo také u obkladů v koupelně a na toaletě.

Na podlahách je položena třívrstvá dřevěná krytina. Díky tomu, že je položená v jednotném směru, oku lahodí, jak plynule navazuje ve všech místnostech bez přechodových lišt nebo tmelových spojů.

Elegantně a prakticky

Co se týká stylu, vycházely designérky z toho, že majitelé chtějí moderní a elegantní bydlení, které bude zároveň funkční a praktické s možností snadné údržby a nabídne i dostatek úložných prostor.

Eleganci zde tedy zastupuje spojení bílé a šedé barvy spolu s použitím stěrky v imitaci betonu na některých stěnách, dále bílý lakovaný nábytek, vyráběný na míru. Komfort představuje třeba opět na míru vyráběná pohodlná postel s koženým čalouněním. Do čela postele jsou instalovány LED pásky, zásuvky, vypínače a nástěnná světla pro případné čtení a dále i noční stolky.

Praktickou funkci plní vestavěné skříně a další zakázkový nábytek navržený designérkami a držící jednotný styl interiéru.

Velkoryse je pojata i bílá kuchyň s dostatečně velkou pracovní deskou z umělého kamene a stěnou s úložnými skříňkami a vestavěnými spotřebiči. Nepřehlédnutelným prvkem je částečně levitující jídelní stůl s železnou konstrukcí a stěrkovaným povrchem.

„Tento projekt nás velmi bavil, klienti byli otevření všem nápadům a řešením. Největší radost máme ze stolu kotveného do obvodové zdi. Nosně a konstrukčně to nebyl lehký úkol, zvlášť v developerském projektu. S developerem tady fungovala dobře celá spolupráce,“ uzavírají designérky z ateliéru Martina Design.

Autor: Lucie Martínková, www.bydlenimagazin.cz

Prohlédněte si byt zařízený ve stylu urban jungle

Bydlení

Anketa

Líbí se vám v interiérech kombinace šedé a bílé?
Ano, působí velmi elegantně
65,8 %
Docela ano
5,9 %
Ani moc ne
13,6 %
Ne, to není nic pro mě
14,7 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 675 čtenářů.
Související témata:
Martina Design
Martina Pištěláková

Související články

Podkrovní bydlení zařízené na hravé vlně

V malebné vesnici Strýčkovice na Domažlicku vznikl netradičně řešený podkrovní byt, primárně určený pro rodinné hosty paní majitelky, především dceru...

Modrá oáza s levandulí uprostřed velkoměsta

V pražské Záhřebské ulici stojí dům s novorenesanční fasádou nesoucí název Terasa Lavande. Inspirací celému projektu byl chorvatský Záhřeb a vůně levandule....

Výběr článků

Načítám