Hlavní obsah

Pestrobarevné skládací boxy se staly hitem. Jsou funkční a stylové

Mají trochu retro nádech, dají se složit do placky a vyznačují se funkčním průmyslovým designem i pestrou škálou pastelových barev. To jsou trendy boxy na hračky, dokumenty, ale i na potraviny. Tyto kousky jsou fotogenickým trendem, který ovládl sociální média a dostal se i do řady českých domácností.

Foto: Kristýna Křížová, Novinky

Boxy se dají využívat v interiéru i v exteriéru.

Článek

Říká se, že úložného prostoru není nikdy dost, a bývá to většinou pravda. Velkou oblibu si v této oblasti v poslední době získaly kompaktní rozkladatelné a stohovatelné boxy z plastu. Hodí se pro skladování různých typů předmětů, zejména hraček, kosmetiky, čisticích přípravků nebo potravin.

Díky své trochu popartové podobě se dobře hodí i coby dekorace. Na rozdíl od běžných přepravek je nemusíte schovávat ve sklepě, skladu nebo ve spíži, ale můžete je nechat naopak vyniknout.

Foto: Kristýna Křížová, Novinky

Boxy bez perforování dobře poslouží i na šitíčko, stuhy nebo na dílky stavebnic.

Výhodou těchto boxů je bezesporu jejich lehká údržba. Pokud se na nich bude držet prach, můžete je snadno osprchovat a omýt mýdlovou vodou nebo běžným čisticím prostředkem.

Menší byty si žádají plné využití úložných a odkládacích prostorů kolem postele

Tipy a trendy

Vzhledem k tomu, že jsou perforované a vzdušné, tak se hodí i pro skladování ovoce a zeleniny, stejně jako třeba pro koupelnové doplňky. Využití najdou i na zahradě coby úložný prostor na zahradní náčiní nebo box na sazenice.

Foto: Kristýna Křížová, Novinky

Trendem jsou tlumenější tóny.

Ve sklepě i komoře pak tyto víceúčelové boxy užijete jako organizéry. Vzhledem k široké barevné škále, ve které jsou k dostání, si můžete do boxů v odlišných odstínech uložit různé předměty. Jedna barva boxů tak může značit uskladnění oblečení, jiná potravin apod.

Ocení je ti, kteří se často stěhují

Uplatnění tyto boxy naleznou i u těch, kteří se často a rádi stěhují. Pokud nejsou využívány, navrství se na sebe naplocho, a když je potřeba, jsou složené na čtyři kliky a mohou opětovně sloužit na stěhování, podobně jako běžné papírové krabice. Díky tomu, že jsou velmi lehké a pevné, předměty se v nich snadno přenáší.

Trendem jsou zejména pastelové barvy typu levandulově fialové, světle modré, starorůžové, krémové, ale třeba i tmavě zelené nebo modré.

Úložné prostory ovlivní spokojenost s bydlením

Tipy a trendy

Související články

Výběr článků

Načítám