Hlavní obsah

Nevzhledné bedny v ulicích? Už ne. Transformátorové skříně zdobí okolí a propagují místní pamětihodnosti

Škarohlíd by mohl poznamenat, že je to jen z nouze ctnost. Ale pokud se shodneme, že někdy stačí i drobnost, aby se věci alespoň trochu posunuly k lepšímu, pak stojí jistě za pozornost proměna transformátorových skříní v Bangkoku. Ty své okolí už nehyzdí, ale jsou pěkné na pohled a zároveň inspirující pro turisty.

V Thajsku originálně vyzdobili transformátory.Video: AP

Článek

Některé části městské infrastruktury na určitých místech zkrátka nelze schovat pod zem či kamkoli jinam a je nutné ponechat je na ulici nebo spíše na chodníku, kde mohou překážet a daný prostor dvakrát nekrášlí.

Toho si byli vědomi i v Metropolitním úřadu pro energetiku v Bangkoku. Velké transformátorové skříně v ulici Maha Rat Ropad připomínající malé přepravní kontejnery rozhodně ke kráse města nepřispívaly. Ovšem co s nimi?

Protože je odstranit nešlo, rozhodli se je využít jako volné propagační plochy ve službách místního cestovního ruchu. Skříně tak zdobí malby známých turistických cílů.

Jak je patrné ze záběrů agentury AP, kolemjdoucí a návštěvníci thajského hlavního města mají možnost obdivovat významné kulturní památky, jako je například Velký palác v Bangkoku nebo chrám Wat Arun, a nechat se třeba inspirovat k jejich návštěvě.

Budete žasnout, z čeho je postavena tato zvonička

Tipy a trendy

Anketa

Máte i vy ve svém okolí nějaké nevzhledné objekty, které by možná stačilo jen hezky pomalovat?
Ano, spoustu. A vážně by je možná stačilo jen pomalovat.
73 %
Ano, ale obávám se, že pomalování by to nezachránilo.
12,4 %
O žádných nevím.
4,6 %
Ne, nemáme.
3,2 %
Už ne. Měli jsme, ale jejich vzhled je už vylepšený.
2,7 %
U nás proběhlo něco podobného, ale brzy to vandalové zničili. Takže jsme tam, kde jsme byli.
4,1 %
Celkem hlasovalo 370 čtenářů.

Související články

Výběr článků

Načítám