Hlavní obsah

Nejlepším novým mrakodrapem světa se stal singapurský hotel s biotopovými terasami

Singapurský hotel Pan Pacific Orchard byl letos zvolen nejlepším mrakodrapem na světě. Titul uděluje Rada pro vysoké budovy a městské prostředí, která je největší mezinárodní neziskovou organizací zabývající se rozvojem měst a výškovými budovami v souvislosti s udržitelností. Hotel její komisi zaujal především svými terasami, které jsou zařízené ve stylu různých biotopů.

Nejlepším mrakodrapem na světě se stal singapurský hotel Pan Pacific OrchardVideo: AP

Článek

Nejlepším mrakodrapem postaveným v posledním roce se hotel na rušné singapurské třídě Orchard Road stal zejména díky „inovativnímu přístupu architektů budovy k urbanismu v prostředí s vysokou hustotou zástavby“.

Rada pro vysoké budovy a městské prostředí (Council on Tall Buildings and Urban Habitat - CTBUH), jež sídlí v Chicagu, ocenila zejména řešení teras hotelu, který byl otevřen v roce 2023. Každá je zařízena v jiném stylu jako svébytný biotop, který je vlastní Singapuru.

Hoteloví hosté, aniž by opustili půdu hotelu, tak mají možnost navštívit les, pláž, zahradu a mrak. Přesně v tomto pořadí vzestupně jsou totiž jednotlivé venkovní terasy uspořádány. Každá z nich tak nabízí jedinečný zážitek, kdy člověk téměř zapomene, v jak rušné metropoli ve skutečnosti pobývá.

Jak informuje například stanice CNN, právě proto jej spíše než jako městský hotel někteří popisují jako „hotel v přírodě“.

Hotel je vysoký 140 metrů a na 23 podlažích má pro své hosty připraveno 347 pokojů a apartmá.

Jako by na něm kotvila plachetnice. Tak vypadá nový mrakodrap od automobilky Aston Martin

Tipy a trendy
Související témata:

Výběr článků

Načítám