Hlavní obsah

Milovníci Prince mají příležitost vyzkoušet si bydlení v domě proslaveném snímkem Purple Rain

Dům v Minnesotě, který znají filmoví a hudební diváci z filmu Purple Rain zpěváka a multiinstrumentalisty Prince, je nově k mání v podobě pronájmu. Majitelé se pro tento krok rozhodli u příležitosti 40. výročí uvedení snímku do kin.

Zájemci mohou přenocovat v ikonickém domě z filmu Purple Rain s hudebníkem PrincemVideo: AP

Článek

Bílý dvoupodlažní dům v Minnesotě běžný kolemjdoucí mine, aniž by mu věnoval větší pozornost. Zato milovníci výstředního hudebníka, jenž ve filmu Purple Rain (u nás uvedený jako Purpurový déšť) ztvárnil hlavní postavu a za hudbu k němu získal Oscara, budou jistě nadšení ze zjištění, že si dům mohou pronajmout a strávit v něm několik nocí. Mohou tak nasát všemi smysly atmosféru druhé poloviny minulého století.

Prince koupil dům v roce 2015, a jak uvádí list The Guardian, nikdy v něm osobně nebydlel. Zato v něm ale bydlela postava, kterou v hudebním filmu se spoustou autobiografických prvků ztvárnil.

Dům má být k pronájmu pouze omezený čas. Kurátorkami a v jistém smyslu hostitelkami v něm jsou Wendy Melvoinová a Lisa Colemanová z Princovy kapely Revolution, které ve snímku Purple Rain rovněž hrály. „Nechceme se chlubit, ale vážně jsme se překonaly. Ten dům je napěchovaný mimořádnými památkami, které vám dají vzácnou příležitost nahlédnout do Princova tvůrčího procesu v době práce na filmu,“ říkají.

Dům, ve kterém bydlela Kate Beckinsaleová, je na prodej

Bydlení

V suterénu domu je replika ložnice, která se ve filmu objevila, a je opravdu zařízená ve stejném stylu. Od polštářů v levandulové barvě až po originální osmdesátkový kazetový magnetofon, na kterém je možné si pouštět nahrávky z Princovy soukromé sbírky, včetně jedné jeho vlastní demonahrávky.

V horních podlažích je pak například salonek, kde si hosté mohou zahrát na kytaru, bubny nebo piano. Anebo si prostě jen zkusit zazpívat některou z Princových písní. Zajímavostí jsou QR kódy rozmístěné všude po domě. Zvídavého návštěvníka přesměrují na stránku s podrobnějšími informacemi o vystavených předmětech.

Růžovofialové prvky

Design interiéru celého domu vychází z charakteristických prvků a zálib Prince. Velká část je proto v jeho oblíbené barvě, tedy růžovofialové, včetně velké nástěnné plastiky banánů, jež odkazuje k písni Let's go crazy.

Foto: AP

V hudebním salonku si hosté mohou zahrát na několik nástrojů nebo zazpívat.

Foto: AP

Dům zařídily členky Princovy doprovodné kapely, Wendy Melvoinová a Lisa Colemanová.

V patře je možné objevit velkou skříň na šaty a kostýmy. Stěny zde pokrývají tapety s výraznými vzory a na podlaze je krytina s motivem leopardí kůže. Také koupelna je zařízena ikonicky. Je replikou té, která se objevila v klipu k písni When Doves Cry, včetně vany s nohami ve tvaru pařátů. Tu dodala přímo Lisa Colemanová.

Kdo by si pomyslel, že tento výjimečný zážitek je pro běžného smrtelníka nedostupný, velice by se podivil. Za jednu noc se platí pouze sedm dolarů (160 korun), přičemž kapacita je čtyři osoby. Stanovená částka je tedy v podstatě symbolická, a to i proto, že číslo sedm měl hudebník v oblibě.

Dům bude pronajímán 25 dní v průběhu sedmi týdnů od 26. října do 14. prosince, možnost zarezervovat si termín je do neděle 6. října. Organizátoři přitom z řad zájemců o pobyt nebudou vybírat jen náhodně. Definitivní rozhodnutí, zda právě ten který člověk v domě přespí, bude podmíněno jeho odpověďmi na otázku, proč o něco takového usiluje.

Romantický zámeček, který vlastnili Beatles i Marlon Brando, je na prodej

Bydlení
Související témata:
Prince
Purple Rain

Související články

Výběr článků

Načítám