Hlavní obsah

Kultovní film Kmotr se stává inspirací i pro soudobé pánské interiéry

Pokud patříte mezi fandy dramatického filmu Kmotr a baví vás jeho temná atmosféra, pak vězte, že si ji můžete vytvořit i u sebe doma. Stačí se držet několika pravidel, díky kterým se prostor může proměnit v interiér vypadající jako mafiánské doupě.

Foto: Furnicher

Do interiéru volně inspirovaného filmem Kmotr patří motiv neomítnuté zdi, výrazněji polstrovaný nábytek i barvy holubí šedi a kakaových bobů.

Článek

Slavný film, který režíroval Francis Ford Coppola, je nezapomenutelným gangsterským dramatem o mafiánské rodině. Vznikl podle předlohy kdysi neznámého spisovatele Maria Puza o sicilském rodinném klanu Corleone. I interiéry jím inspirované mohou mít temnou atmosféru, která bude působit ponurým dojmem, ale zároveň prostor bude i okázale luxusní.

Foto: Piumati Murano Glass Lighting, Sophie Allport, Ikea

Zleva: lustr Black Murano, koberec Lawson a knihovna Lommarp

Vsadit můžete hlavně na pohodlná polstrovaná křesla s koženými nebo sametovými potahy. Vhod přijde například ikonická pohovka Chesterfield a kousky se zlatými či stříbrnými detaily. Volte obecně nábytek v tmavších barvách a nezapomeňte na výrazné zdobné osvětlení, které se v potemnělém interiéru stane nepřehlédnutelným šperkem.

Foto: Brabbu Design Forces, Sweetpea & Willow

Pohovka Maree a křeslo Elson s tmavými potahy se k tomuto stylu dobře hodí.

Výmalbu stěn volte tmavou. Hodí se tóny šedé, královsky modré, černé i tmavě zelené. V interiéru by měly vzniknout tmavší kouty, které budou působit trochu strašidelně a mysticky. Vhod přijdou i tapety s motivem oprýskaného cihloví, které se ve skutečném interiéru, ve kterém byl film natáčen, také objevuje.

Foto: E-color, Bobbi Beck

Tapety A.S. Création Best of Wood´n Stone a Oslo Faux Brick dodají prostoru trochu na surovosti.

Nezapomeňte na dražší orientální koberce s výraznými motivy. Prostor by měl působit spíš jako pánský interiér a neměl by v něm tak chybět prostor pro bar a prostor pro posezení u doutníku a hraní her různého druhu.

Rozhodně se vyplatí uplatnit motiv ohně. Ať už si domů pořídíte opravdový krb, jeho atrapu, nebo jen plakát s fotografií hořícího dřeva, vězte, že interiéru tyto prvky rozhodně dodají na dramatičnosti. Prostor můžete doladit černobílými dobovými fotografiemi, které připomenou ducha starých časů i obrazy v historizujících rámech.

Foto: Haddonstone, Poster Store

Klasický krb i plakát s motivem plápolajícího ohně dodají prostoru trochu mystickou atmosféru.

Vhod přijdou i závěsy, které prostor rychle zatemní, výrazné svícny a masivní nábytek z tmavých a odolných dřev, jenž bude působit robustním a nepřehlédnutelným dojmem. Prim bude hrát i luxusní nádobí se zlatými okraji, zdobené příbory, broušené a těžké sklenice na nápoje i metalické a mramorové tácy. Jídelní stůl by měl působit okázale a opulentně a nabízet více míst k sezení.

Tento druh inspirace filmem se hodí hlavně pro zařizování pánských interiérů, klubů a barů a všech prostor, ve kterých chceme navodit lehce strašidelnou atmosféru.

Dům, který se proslavil ve filmu Kmotr, je na prodej za 31 milionů

Jak bydlí VIP

Související články

Výběr článků

Načítám