Hlavní obsah

Čas sklízení, zavařování a sušení

Právo, Sylva Svobodová

Pozdní léto je časem sklizně, kdy postupně zpracováváme vše, co dozrálo na zahrádce, nebo jsme nasbírali v lese.

Foto: POTTENPANNEN

Tradiční zavařovací sklenice, tzv. kilnerky, které milují Angličané, jsou opravdu dokonalé.

Článek

Koktejly z ostružin, domácí marmelády a povidla stejně jako sušené houby do polévky jsou jedinečné.

Doživotní sklenice z Anglie

Tradiční zavařovací sklenice, tzv. kilnerky, které milují Angličané, jsou opravdu dokonalé. Tloušťka skla ručí za bezpečnost, uzavírací spony jsou z pevné nerezavějící oceli, takže sklenice je dokonale vzduchotěsná. Sklenice s objemem 0,5 l nás vyjde na 159 Kč a je doživotní.

Džemovací servis má styl

Ovoce, které jsme sklidili, čeká na zpracování. Hlavně děti milují domácí marmelády na palačince.

Foto: DESINA

Hospodyňky uvítají krásný servis, který tvoří zavařovací sklenice v několika velikostech (cena 97 Kč), saténová stuha s názvem ovoce (jahody, maliny, rybíz, meruňky, švestky) a sada samolepek se šesti archy v ceně 148 Kč.

Koktejl z ostružin osvěží

Nápoj výživný a bohatý na vitaminy k létu patří. Ovoce zpracuje mixér, který je rychlý a zvládne jakýkoliv druh ovoce i led nebo tvrdší ořechy.

Skleněná nádoba má objem 1,65 l, je z termoskla, lze ji mýt v myčce.

Foto: ELEKTROLUX

V zimě přijdou do bramboračky

Z lesa nasbírané, očištěné a nakrájené houbičky se musí správně usušit, aby si zachovaly svoji kvalitu. Skvělým tipem je jednopatrové síto na sušení hub, síta se dají věšet pod sebe a postupně dokupovat. Cena 160 Kč.

Foto: LESHOUBELES

Sušené ovoce do jogurtu

Křížaly, sušené jahody, maliny a meruňky jsou výtečné na uzobávání z misky, ale i jako dobrota do jogurtu, müsli. Sušička má pět plátů, ovládá se elektronicky, max. teplota 70° C, cena 1499 Kč.

Foto: GORENJE
Související témata:

Výběr článků

Načítám