Hlavní obsah

I byt od developera může být cool. Třeba v kombinaci dubové dýhy, mramoru a černých detailů

Mladá rodina se dvěma dětmi si v jednom z pražských developerských projektů vybrala byt, který jí dispozičně i lokací skvěle vyhovoval. Navíc se nacházel v moderním polouzavřeném areálu. Majitelé se jen báli, aby interiér nepůsobil díky použitým materiálům fádně a studeně. S žádostí o jeho úpravu se proto obrátili na bytového designéra.

Foto: Archiv designéra

Developerský interiér lze „vyšperkovat“ a zútulnit, ale chce to mít jasný a konkrétní návrh od bytového designéra.

Článek

Vnést do prostoru atmosféru hřejivého domova. Tak znělo zadání majitelů bytu pro interiérového designéra. A neměl to vůbec lehké, protože se musel pohybovat mezi mantinely, jež nastavil už developer. Podlahy, dveře a obklady byly pevně na svém místě. Zkrátka zde již byly výrazné a dominantní plochy, s nimiž se muselo počítat a zbytek interiéru jim přizpůsobit.

„Variant, jak zútulnit prostor a zachovat jeho eleganci, bylo více. Ale nakonec jsme se s majiteli dohodli na kombinaci mramorových prvků, šedé a bílé barvy, bílých lakovaných dvířek a použití dubové dýhy. Dub jako dřevina ostatně už vládne prostoru, je z něho zhotovena i podlaha v obývacím pokoji,“ vysvětluje koncept zařízení bytu designér Jindřich Vintr.

S dispozicí bytu naštěstí moc hýbat nemuseli. Posunula se pouze jedna příčka tak, aby se na úkor chodby zvětšil centrální obytný prostor. Ostatní zásahy byly minimální, šlo spíše o detaily jako posunutí výdechů vzduchotechniky, rozmístění elektroinstalace.

Architekt navrhoval interiér opravdu netradičně. Podle jídelního stolu

Bydlení

Kuchyň s šarmem

Centrální místností je logicky kuchyň, která volně navazuje na obývací část. Nás zaujala praktickým využitím prostoru. Úložná místa jsou až do stropu, takže hospodyňce nechybí ani samostatná spížní místnost na uskladnění trvanlivých potravin.

Kuchyňská sestava má velkorysou pracovní desku s integrovaným dřezem a je vyrobená z corianu, tedy umělého kamene. Bílé lakované vrchní desky se citlivě doplňují s italským keramickým obkladem stěny v dezénu mramoru.

Nejvíce efektní je ovšem dubová dýha úložného nábytku se zabudovanými černými spotřebiči. A samozřejmě pozornost přitáhne i dřevěný jídelní stůl s čalouněnými křesly a černé doplňky v podobě bodových válcovitých stropních svítidel, černého kovového podnoží jídelního stolu a černé baterie u dřezu.

V obýváku bubliny i schované dveře

Mramorové obložení s dřevěným nábytkem v dubovém dekoru. Tato kombinace se opakuje i v obývací části. Ale zde je nápad designéra posunut o stupínek dále. Svisle profrézovaný dřevěný obklad v sobě skrývá dveřní křídlo.

„Původně zde měly být standardní dveře od developera, ale nechali jsme si vyrobit mnohem zajímavější dveře se skrytou zárubní, včetně celé stěny s profrézovanými lamelami, mramorových obkladů a nábytku.

U stropu je vtipný lustr z Itálie. Vypadá jako vznášející se bubliny, které jsou z čirého, mléčného a kouřového skla.

Čistá linka pokračuje…

Za dveřmi se skrytou zárubní je klidná zóna, ložnice. Opět jsou zde profrézované lamely, bílé skříňky, zavěšená svítidla a noční stolky v bílém provedení. Báječná je i šatna, přes kterou se vchází do soukromé koupelny rodičů. A tady jednotná linka celého interiéru pokračuje…Obklady dodržují neutrální tón a pozvedají do popředí nábytek z dubové dýhy.

Minimalistický dojem podtrhuje podsvícení kulatého zrcadla nad umyvadlem a dřevěné poličky umístěné nad toaletou.

Co je v plánu?

Majitelé do budoucna počítají s předěláním pracovny na druhý dětský pokojíček. „Stávající pokoj pro děti vznikl formou poradenství, nebyl zahrnut do projektu. Jeho vybavení se chopila sama majitelka. Pozvala například malířky, které malovaly obrázky na zdi,“ uzavírá designér.

Informace o projektu:

Návrh interiéru: Beligi Design

Užitná plocha interiéru: 87 m²

Terasa: 17 m²

Dodavatelé:

Dveřní kování: M&T,kolekce Morgan a Maximal; sanita a obklady: Keramika Soukup; interiérové dveře: Vetos group; jídelní stůl: Casamoderna; pohovka a konferenční stolky: Lino Design; stínění: Diamond Design; koupelnové radiátory: Keramika Soukup, P.M.H., model Rosendal

Pavilonek v zahradě umí překvapit. Na třiceti metrech schovává saunu, fitness koutek a kuchyň

Bydlení

Související články

Výběr článků

Načítám