Hlavní obsah

Horský srub s prosklenou stěnou nabídla k prodeji žena Roberta Redforda Sibylle

Horský srub, který si ještě před seznámením se svým slavným chotěm Robertem Redfordem koupila jeho žena, výtvarnice Sibylle Szaggars Redfordová, má vše, co si člověk může přát. Především pak umístění uprostřed nádherné divoké přírody. Umělkyně jej nabídla k prodeji v přepočtu za 93 milionů korun.

Foto: Profimedia.cz

Výtvarnice Sibylle Szaggars Redfordová prodává horský srub v divoké přírodě.

Článek

Trojpodlažní srub ve Skalistých horách zaujme snad každého milovníka divoké přírody. Právě do jejího lůna je zasazený a na ni také nabízí přenádherné výhledy. Aby ne, zatímco čelní a zadní strana jsou otevřené jen běžnými okny, boční strana s výhledem do údolí a do krajiny má štít a od země až k jeho špici je prosklená.

Za prosklenou stěnou se nachází veliký obývací pokoj, jehož výška sahá přes všechna tři podlaží. Přechod mezi tím, co je uvnitř, a tím, co je již venku, je zde téměř nerozlišitelný.

Veškeré další místnosti jsou uspořádány okolo tohoto prostoru. V domě jsou čtyři ložnice a pět koupelen a také menší samostatné apartmá s vlastní kuchyňkou a soukromou terasou.

Dům ve stromech patřil herci Burtu Reynoldsovi, nyní má nového majitele

Bydlení

V přízemí je výtvarný ateliér, který si v něm vybudovala majitelka srubu, manželka amerického herce Roberta Redforda, Sibylle Szaggars Redfordová.

Ta si dům s užitnou plochou 328 m2 společně s půlhektarovým pozemkem koupila v 80. letech minulého století. Teprve později, v 90. letech, se seznámila se svým manželem v jeho nedalekém resortu Sundance. Srub se stal nejen jejím útočištěm, ale i nejmilejším místem, kde pravidelně pobývala, čerpala energii a především se zde mohla plně věnovat umělecké tvorbě.

„Srub podpořil její lásku k přírodě, to můžete vidět na mnoha dílech, která jsou po celém domě rozeseta,“ popsala pro web Mansion Global Jaisa Bishopová, realitní agentka z kanceláře Windermere Real Estate/Luxury Portfolio International, která prodej zprostředkovává. Některá díla umělkyně představují nedaleký vrchol Provo a horu Timpanogos.

Dřevěné obložení interiéru zdůrazňuje vztah domova k přírodě, zatímco galerie nad obývacím pokojem a velký kamenný krb nabízejí prostor pro užívání si proměn ročních období, od zasněžených svahů přes svěží zelené borovice až po divokou záplavu barev podzimu.

„Sibylle prodává tuto nemovitost, protože tráví více času v Santa Fe v Novém Mexiku, vytváří nová díla a zaměřuje se na svou galerii výtvarného umění Sibylle Szaggars Redford Fine Art,“ vysvětlila Jaisa Bishopová pro webové stránky časopisu People.

„Doufám, že příští majitel si toto útočiště zamiluje a bude užívat stejně jako já a nechá na sebe působit jeho jedinečnost,“ řekla webu výtvarnice, která dům nabídla k prodeji za 3,995 milionu dolarů, tedy 93 milionů korun.

Romantický zámeček, který vlastnili Beatles i Marlon Brando, je na prodej

Bydlení
Související témata:
Sibylle Szaggars Redford

Související články

Výběr článků

Načítám