Hlavní obsah

Home office i pračka v kuchyni? Ano, jde to

Celkem běžná věc: potřebujete občas doma dodělat práci a nemáte volný pokoj ani místo, kde by byl klid. V obývacím pokoji se nedá o sezení za stolem ani uvažovat, ale co zbývá? Alternativně se nastěhovat do kuchyně.

Foto: Oresi

Rohová sestava slouží pro přípravu jídla, vaření a ukládání. V bloku skříní je ukryto pracovní místo

Článek

Home office v kuchyni už možná tak trošku zažíváte s menšími dětmi. Sice mají dětský pokoj uzpůsobený na míru, ale stejně se sešitem putují do kuchyně, aby úkoly byly bezchybné a měli jste je pod kontrolou. A jídelní stůl vlastně supluje ten pracovní. Sednout si ale s vlastním projektem a mít klid, to už je náročnější. Zvláště když hučí myčka i pračka, jež se do malé koupelny nevešla a bydlí v lince.

Kde je moje místo?

Samozřejmě jde o dočasnou alternativu, která má ale řešení. Pracovní kout může být součástí kuchyňské linky a police nebo horní skříňky sestavy poslouží na odkládání věcí.

Když má kuchyň atypický tvar, lze efektivně využít i výklenky, niky po zazděných dveřích. Tam je možné zapustit na míru vyrobený psací stůl. Může to být i obyčejná deska uchycená na bocích ke stěně a k tomu pár poliček. Pracovním místem se může stát i pracovní linka, psací stůl lze např. integrovat do ostrůvkové kuchyně.

Jaro vlétlo do koupelny

Bydlení

Pračka v kuchyni

V malém bytě se občas řeší, kam s pračkou a sušičkou? Obvykle nás napadne kuchyně, kde o spotřebiče není nouze. Lze to, ale pozor na jistá úskalí.

Pračka potřebuje přední plnění, aby ji šlo zakomponovat do sestavy. Přemýšlejte i o kuchyňských dvířkách, na první pohled návštěva nepozná, co je za nimi. Pračka potřebuje mít okolo sebe volné místo, minimálně 5 cm z každé strany. Také musí stát přímo na zemi, nikoliv na dně skříňky.

Foto: Electrolux

Ostrůvkové kuchyně jsou velmi oblíbené. Poskytují dostatek úložného spodního prostoru, je u nich pohodlné vaření i možnost vnímat je jako pracovní plochu

Investujte do pračky, jež je tichá, s hlučností max 50-60 dB. Jinak vás bude rušit, pamatujte i na hlučnost při odstřeďování. S nevyhnutelnými vibracemi pomůže podložka. A využijte chytře prostor na spotřebiči: otevřené police nebo klasické skříňky jsou praktické.

Jestliže preferujete volně stojící pračku, pamatujte na horní pracovní desku, jež se opticky propojí s kuchyní a nabídne další úložné místo.

Víte, že…

  • Výška psacího stolu se odvíjí od vzrůstu, kdo u stolu sedí. Univerzální výška je 75 cm.
  • Lidé vyššího vzrůstu potřebují mít desku ve výšce 65 až 76 cm.
  • Menším postavám stačí 61 až 75 cm.
  • Výška dětského psacího stolu se pohybuje v rozmezí 50 až 75 cm.
  • Desku jako alternativní stůl je dobré vybavit ergonomickou výškově nastavitelnou pracovní židlí.
Foto: Gorenje

V kuchyňských sestavách je možné zakomponovat různé výsuvné i pevné desky, jež slouží na rychlou snídani i práci s notebookem

Baterii do kuchyně volte zároveň s dřezem

Tipy a trendy

Související články

Výběr článků

Načítám