Hlavní obsah

Filmová Wednesday prodává tento dům s květovanou koupelnou

Šedý dům s šedou střechou působí v losangeleské čtvrti Woodland Hills nenápadně, a kdyby neměl všechna okna a dveře bíle orámované, možná snad až trochu ponuře. Ale to jako by celkem sedělo k charakteru postav, které jeho majitelka, americká herečka Christina Ricciová, často ztvárňuje. Vzpomeňme jen její první veleslavnou roli dívenky Wednesday z devadesátkových filmů o Addamsově rodině.

Foto: Profimedia.cz

Americká herečka Christina Ricciová nabídla k prodeji svůj dům, který v minulosti prošel proměnou pod taktovkou slavného interiérového designéra

Článek

Tradiční rodinný dům postavený v roce 1956 je zasazený na pozemku o výměře 1133 m2 v soukromé enklávě Woodland Hills, která je bohatě zarostlá vegetací. I kdyby ale nebyl ukrytý za stromy a keři, sám se snaží působit co nejvíc nenápadně a všedně. Má šedou fasádu, ze které září jen bělostné rámy oken a dveří a jahodově červené jednokřídlé vstupní dveře. Většina domu je řešena jako přízemní, pouze jedno křídlo je patrové.

Dům je americkým fanouškům bytového designu celkem dobře známý, a to díky tamní show Hollywood Houselift, v níž slavný interiérový designér Jeff Lewis zařizuje domy v Hollywoodu. Ve druhé řadě byla oslovena právě herečka Christina Ricciová, zda by stála o účast v pořadu se svým domovem. A protože stejně plánovala změny v koupelně a kuchyni, a navíc se počítala už tehdy mezi velké obdivovatele designérova díla, nadšeně souhlasila.

Oba si nakonec tak dobře sedli, že Lewisův zásah neskončil jen u zmiňovaných místností. Designér proměnil interiér celého domu, jenž tak získal svěží, moderní vzhled s glam prvky. Jejich příkladem je právě například zařízení koupelny, v níž na první pohled upoutají černé tapety s velkými bílými květy, mramorové povrchy a zlaté detaily.

Bazén s vířivkou, kurník a stodola. Návrhářka prodává svůj dům

Bydlení

Samotné kuchyni pak designér věnoval velice pečlivou pozornost. Opatřil ji novými skříňkami a novými pracovními plochami z mramoru. Vše doplnil poličkami a špičkovými spotřebiči v čele s profesionálním plynovým sporákem s troubou a šesti hořáky.

Na kuchyň volně navazuje obývací pokoj, jehož hlavní stěna je zvýrazněna opět tapetou, která je v holubičí šedé s abstraktní kresbou v krémové barvě. Na stěně je umístěná televize a stejné poličky, jaké jsou v kuchyni. Celý prostor je podle webu Fancy Pants Homes zařízený tak, aby v něm bylo možné dobře zabavit hosty, a zároveň se v něm dalo i scházet k soukromějším posezením.

V domě jsou dohromady čtyři ložnice a stejný počet koupelen. Hlavní ložnice je jedinou místností v patře. Má svou vlastní koupelnu, šatny a balkon. Interiér místnosti je zařízený v klidných zemitých tónech a barvách. Je to místo, kde si člověk může odpočinout a zároveň užít naprostého soukromí.

Dům stojí na svažitém pozemku, který má hezké terénování a spoustu kamenných zídek i romantických zákoutí. Kamenem dlážděná terasa za domem lemuje zapuštěný bazén slzovitého tvaru. V jeho blízkosti je pak možné objevit i patovací green. Na zahradě je také vodopád.

Jak připomíná web Mansion Global, 44letá herečka dům koupila v roce 2018, ještě když žila společně se svým, nyní již bývalým, manželem Jamesem Heerdegenem. Za dům tehdy zaplatila 1,1 milionu dolarů (26 milionů korun). Po rozvodu přešel do jejího vlastnictví a nyní jej nabízí k prodeji za 2,25 milionu dolarů (53 milionů korun).

Je v New Yorku, přesto má zámeček venkovskou atmosféru a výhled na moře jako bonus

Bydlení

Související články

Výběr článků

Načítám