Hlavní obsah

Dům, ve kterém bydlela Kate Beckinsaleová, je na prodej

Nádherný dům plný světla, s bílou fasádou a velice poklidně působícím interiérem s rustikálními prvky stojí v losangeleské čtvrti Brentwood. Jako mnoho domů v sousedství i tento má na sobě něco hvězdného prachu - 15 let v něm bydlela herečka Kate Beckinsaleová, známá z filmů Pearl Harbor či filmové série Underworld. Nyní je dům k mání v přepočtu za 97 milionů korun.

Foto: Profimedia.cz

Dům v losangeleské čtvrti Brentwood, který na počátku tisíciletí vlastnila Kate Beckinsaleová, je na prodej.

Článek

Dům, který 51letá herečka koupila v roce 2006 a strávila v něm 15 let života, je ponořen do bohaté zeleně pokrývající kopcovitou část Brentwoodu, kde žije uzavřená komunita obyvatel. Není proto divu, že je tato oblast vyhledávána mnoha slavnými tvářemi, které touží po naprostém soukromí.

Dům postavili v roce 1965 v ryze americkém stylu, označovaném jako Cape Cod. Svým majitelům nabízí užitnou plochu 335 m2. Má čtyři samostatné ložnice a je přízemní, s částečně obytným podkrovím. To je přístupné nejen po schodišti v interiéru, ale také po můstku ze zahrady.

Do domu se vstupuje přes verandu se sloupy. Interiér domu potěší množstvím denního světla, které dovnitř přichází skrz velká dělená okna. Podlahy jsou z javorového dřeva, jež v koupelnách střídá dlažba. Stropy jsou - stejně jako stěny v celém domě - bílé, trámy, které je nesou jsou pak v některých částech rovněž bílé, někde ale hnědé.

Sídlo slavného golfisty, které navrhl Frank Lloyd Wright, je na prodej. Nechybí zde ani jamky

Bydlení

Hlavní obytnou místností domu je velký obývací pokoj spojený s kuchyní a jídelní zónou. Kamenem obkládaný krb, nad nímž je umístěna televize, je vsazen mezi pár francouzských dveří vedoucích na zahradu. V sousedství obývacího pokoje je pracovna s vestavěnými knihovnami.

V podkroví je hlavní ložnice s krbem a vanou, nad níž jsou střešní okna. Právě do hlavní ložnice vede zmíněný můstek. Po něm se lze dostat k vířivce ukryté v lesním porostu. Další tři ložnice jsou rozmístěné různě po domě, jedna z nich má přitom přístup na půdu. Je třeba tam vyšplhat po žebříku.

Zajímavostí domu je absence bazénu na zahradě. Ke svlažení slouží pouze zahradní sprcha. Zahrada má velmi soukromý charakter, část jí zabírá dlážděná terasa s venkovním krbem. Dům doplňuje garáž pro dva vozy.

Jak připomíná web Robb Report, herečka britského původu kupovala dům v roce 2006 za 3,6 milionu dolarů, v roce 2021 jej pak prodala za 4 miliony dolarů současným majitelům a ti jej nyní „posílají dál“ za 4,3 milionu dolarů.

Sídlo proslulého popularizátora LSD je na prodej za 1,5 miliardy korun

Bydlení

Anketa

Potřebujete na zahradě u domu bazén?
Ano, rozhodně.
24,2 %
Nutně ne, ale hodí se.
39 %
Spíše ne.
2,2 %
Ne, vůbec.
34,6 %
Celkem hlasovalo 182 čtenářů.

Související články

Výběr článků

Načítám