Hlavní obsah

Dům, v němž bydlel slavný basketbalista, je k mání. Zajímavý bude hlavně pro čahouny

Dům v Los Angeles, který patřil slavnému hráči NBA Kareemu Abdul-Jabbarovi, se objevil na realitním trhu, a je tudíž k mání. Zbystřit by ovšem měli nejenom fanoušci velkého basketbalisty, ale i lidé, kteří díky své výšce musí v běžných domácnostech dělat neustále nějaké kompromisy. V losangeleském domě to totiž není potřeba, stále jsou v něm zachované úpravy usnadňující život dlouhánům.

Foto: Profimedia.cz

Dům, v němž bydlíval slavný basketbalista Kareem Abdul-Jabbar, je na prodej.

Článek

Elegantní dům plný slunce a příjemné letní atmosféry míval v minulých letech slavného majitele. Byl jím bývalý hráč americké basketbalové ligy Kareem Abdul-Jabbar, který je považován za jednoho z nejlepších basketbalistů všech dob.

Vzhledem ke své slávě dnes 77letý hráč Los Angeles Lakers vyhledával soukromí, a tak si v roce 2011 vybral k bydlení rezidenci v uzavřené komunitě v oblasti Marina del Rey, kde je jen dvanáct nemovitostí. Dům obýval až do roku 2021.

V interiéru lze dodnes objevit některé úpravy, které si nechal 218 cm vysoký basketbalista udělat. Jednou z nejvýraznějších úprav je zvýšená výška dveřních otvorů. V soukromých místnostech, jako je koupelna, je pak prodloužená vana a nezvykle vysoko umístěná sprcha. Po celém domě jsou rovněž veškeré pracovní plochy ve větší výšce nad zemí.

Bývalá zpěvačka Pussycat Dolls nabídla k prodeji dům nad Los Angeles s úchvatným výhledem na město

Bydlení

Jinými slovy, tato rezidence má už hotovou přípravu pro nového majitele, který je rovněž nadměrně vysoký, takže ušetří za dodatečné úpravy, k nimž by jinak musel sáhnout, aby měl svůj domov na míru.

Hlavní prostor v přízemí domu má otevřený půdorys, kde je propojený obývací pokoj, formální jídelna a špičkově zařízená kuchyně. Ta se může pochlubit pracovními plochami ze žuly a velkými spotřebiči v nerezovém provedení. Skříňky vyrobené na zakázku jsou vzhledem k výše zmíněným úpravám domácnosti samozřejmostí.

V prvním patře jsou především umístěné ložnice, které jsou v domě celkem čtyři. Ta hlavní má krb, velikou šatnu a především soukromý balkon, odkud je krásný výhled na nedaleký přístav. K hlavní ložnici patří rovněž luxusně zařízená koupelna se dvěma umyvadly, vířivkou jacuzzi i parní sprchou.

Také ve druhém patře je jedna z ložnic, kterou si ale majitel zvyklý pracovat z domova může proměnit na kancelář se skutečně snovou podobou - z tohoto podlaží totiž vede vstup na terasu opět s krásným výhledem na oceán.

Jak uvádí deník Daily Mail, rezidence je nyní na prodej, a to za částku tři miliony dolarů, tedy 70 milionů korun.

Milovníci Prince mají příležitost vyzkoušet si bydlení v domě proslaveném snímkem Purple Rain

Bydlení

Anketa

Potřebovali byste doma mít také upravené rozměry některých kusů nábytku, aby vám lépe vyhovovaly?
Ano, hlavně výšku.
62,5 %
Možná tak nosnost...
9,4 %
Ne, nám všechno vyhovuje v klasických rozměrech.
28,1 %
Celkem hlasovalo 32 čtenářů.

Související články

Výběr článků

Načítám