Hlavní obsah

Domek na útesu v Cornwallu, který znáte z televizního seriálu Poldark, je k mání

Kamenný domek, který se objevil v seriálu Poldark, musel jistě upoutat pozornost každého diváka. Je zanořený do lesnatého útesu nad mořem na nejzápadnějším výběžku Velké Británie. Nese název Porthscylla a byl přihlášený do aukce s odhadní cenou 395 tisíc liber, tedy 11,4 milionu korun.

Z domku na útesu v Cornwallu je neuvěřitelný výhledVideo: AP

Článek

Domek, jenž stojí nedaleko slavného divadla pod širým nebem Minack, patřil po celé století jediné rodině, ve které se dědil z generace na generaci. Náleží mu 0,78 hektaru pozemku převážně skalnatého charakteru s rovinatým terénem v horní části.

Vnitřek domku je velmi skromný. Vstupní část funguje zároveň jako technické zázemí, je v něm jedna ložnice s manželskou postelí, samostatné WC a koupelna se sprchovým koutem a dvojitým umyvadlem. Hlavní místností v domě je obývací pokoj s jídelnou, kuchyň je zde oddělená.

Foto: AP

Z domku na útesu v Cornwallu je neuvěřitelný výhled, přímo pod ním je pláž Porthcurno

Jak upozorňuje web Gloucestershire Live, domek má potenciál stát se v budoucnu jedním z přihlášených děl do televizního pořadu Grand Designs, který je zaměřený na zajímavá architektonická díla a v Británii je velice populární. Web tím nemíní, že by byl tak unikátní současný vzhled domku, ale že k němu již místní stavební úřad vydal povolení stavbu strhnout a nahradit ji novým domem. A právě ten by se pak mohl eventuálně objevit ve zmiňovaném televizním pořadu.

Předpoklady by k tomu rozhodně měl, protože to, čím tento jinak nevýrazný domek s kamennou čelní fasádou láká nejvíce, je úchvatný výhled, který se před ním rozevírá. Právě o něj v dražbě, která začne 10. června, půjde především. Odhadní cena byla stanovena na 395 tisíc liber, tedy 11,4 milionu korun.

Anketa

Líbilo by se vám bydlení na takovémhle místě?
Ano, to musí být prostě paráda!
70,7 %
Asi ano.
4,2 %
Nevím, musel/a bych tam být.
6,9 %
Asi moc ne...
6,2 %
Ne. Podle mě to má určitě nějaké nevýhody.
12 %
Celkem hlasovalo 937 čtenářů.

Majitelé při renovaci zašlého rybářského domku objevili starou studnu a proměnili ji ve šperk

Tipy a trendy

Související články

Záplavy? Nikoli na mém pozemku

Od roku 2016, kdy si manželé koupili ve Worcesteru dům ze 17. století, byli zaplaveni už jedenáctkrát řekou Severn, na jejímž břehu pozemek stojí. Není divu,...

Výběr článků

Načítám